de volgende stap naar jouw carrière met impact

voor professionals

Jij bent nu een aantal jaar aan het werk, maar je wilt meer. Jij wilt jouw talenten inzetten om bij te dragen aan een duurzame en sociale samenleving. Je wilt nieuwe skills en inspiratie opdoen, en zo nieuwe richting geven aan jouw carrière. Bij Starters4Communities bouw je aan een betekenisvolle carrière met impact, als sociaal ondernemer of als ondernemend professional bij een werkgever.

fast track programma

Dit is een praktijkgericht trainingsprogramma van drie maanden. Samen met een groep van 15 gedreven professionals leer en ervaar je alles over sociaal ondernemen. In teams ga je de uitdaging aan om het concept, businessmodel of bereik van een impactproject te versterken.

Aan het eind, heb jij een sociale start-up versterkt, en de volgende stap gezet naar een carrière met betekenis voor jezelf, en de samenleving.

start programma:  september 2019
locatie: amsterdam-west

Meld je aan voor een proefavond om kennis te maken en de sfeer te proeven.

Datum:
11 juni 2019
23 juli 2019
3 september 2019

Locatie:
n.t.b.

wat bieden we

Dit programma bestaat uit 7 trainingsdagen die in sprints worden gegeven, een spectaculair slotevent en begeleiding van jouw S4C-gids. Dit traject is goed te combineren met een  baan. Wij bieden je een unieke leerervaring om groots te leren denken en praktische tools, skills en begeleiding om dit in de praktijk toe te passen. Je leert alles over de impact-kant en de zakelijke kant van maatschappelijke start-ups. Na deelname heb jij een andere kijk op de wereld en kan je sociale verandering aanjagen.

Z

maak direct impact

Je gaat als changemaker echt resultaat behalen bij sociale start-ups. In een team versterk je het concept, bereik en de financiële duurzaamheid.

Z

ontwikkel skills en leiderschap

Je wordt een effectieve changemaker en ontwikkelt sociaal ondernemende skills en ondernemend leiderschap.

Z

community van changemakers

Je gaat deel uitmaken van een warme community van beginnende tot professionele changemakers.

onze methode

In zes modules leer je werken met tools en werkvormen van Design Thinking, Lean Start-Up en Art of Hosting methodes.

Elke module draagt bij aan de hoofddoelstellingen van het programma: direct impact maken, kennis en vaardigheden in sociaal ondernemen opdoen en de ontwikkeling van ondernemend leiderschap.

2 daagse take-off

Je proeft aan sociaal ondernemen en maakt kennis met elkaar en de sociale start-ups waar we mee gaan werken.

onderneem en mobiliseer

Je gaat werken met de Design Thinking methode en we zoemen in op ondernemend leiderschap.

zoek en navigeer

We duiken in de visie en de beoogde impact van de start-ups en onderzoeken de bredere context.

bouw & experimenteer

Welke waarde bied je gebruikers? Ontwerp en test financiële modellen voor een duurzame organisatie.

verbind en betrek

Ontwerp een sterke strategie om het verhaal van de start-up te verspreiden en mensen te mobiliseren.

vier en implementeer

Met een spectaculair slotevent en reflectiesessie kijken we terug en blikken vooruit op jouw nieuwe rol.

ervaringen van alumni

“Het programma biedt een mooie afwisseling tussen theorie en praktijk. Ook al wil ik niet direct mijn sociale onderneming starten, heb ik het gevoel dat ik heel veel leer om impact te maken. Impact creëren is diep van binnen toch wat ik wil doen. De rekeningen moeten echter ook betaald worden en met het programma leer ik hoe ik dit kan combineren.”

Irvin

“Het vertrouwen binnen de groep en de intieme gesprekken zorgde voor veiligheid waardoor ik me kwetsbaar durfde op te stellen en ik dicht bij mezelf kon blijven”

Ilse

wist je dat…

een unieke samenwerking

Het Fast Track programma in Amsterdam is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Starters4Communities en Innovation Exchange Amsterdam (IXA). IXA is het expertise centrum voor kennisvalorisatie van de UvA, HvA, VU en Amsterdam UMC. De activiteiten van IXA stimuleren het gebruik van kennis en expertise van de Amsterdamse Hogescholen en Universiteiten zodat deze ten goede komen aan het ondernemersklimaat in de stad. Starters4Communities richt zich op het vergroten van ondernemerschap, en een “leven lang leren” voor alumni.

Dit programma is mede tot stand gekomen met een bijdrage van de Gemeente Amsterdam.

de trainers

Vanuit Amsterdamse Hogescholen en Universiteiten komt een selectie docenten de trainingen verzorgen, allen pioniers in onderwijsvernieuwing, ondernemerschap en persoonlijk leiderschap.

young impactmakers community

Naast onze programma’s faciliteert Starters4Communities samen met de Impact HUB Amsterdam een Young Impactmakers Community. De community biedt inspiratie, workshops, co-creatie sessies, pitch-nights en een warm netwerk van startende professionals en young changemakers. Iedere tweede dinsdagavond van de maand is er een bijeenkomst. De volgende events staan op onze Facebook pagina.

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.