de volgende stap in jouw carrière met impact

voor (young) professionals
Jij bent nu een aantal jaar aan het werk, maar je wilt meer. Jij wilt jouw talenten inzetten om bij te dragen aan een duurzame en sociale samenleving. Je wilt nieuwe skills en inspiratie opdoen, en zo nieuwe richting geven aan jouw carrière. Bij Starters4Communities bouw je aan een betekenisvolle carrière met impact, als sociaal ondernemer of als ondernemend professional bij een werkgever.
programma professionals4communities
Dit is een praktijkgericht trainingsprogramma van drie maanden. Samen met een groep van 15 gedreven (young) professionals leer en ervaar je alles over sociaal ondernemen. In teams ga je de uitdaging aan om het concept, businessmodel of bereik van een impactproject te versterken.

Aan het eind, heb jij een sociale start-up versterkt, en de volgende stap gezet naar een carrière met betekenis voor jezelf, en de samenleving.

start programma:   november 2018
locatie: Leiden
Meer weten over het programma in Leiden? Vraag de brochure aan.
wat bieden we
Dit programma bestaat uit 9 trainingsdagen die in sprints worden gegeven, een spectaculair slotevent en begeleiding van jouw S4C-gids. Trainingsdagen zijn deels doordeweeks en deels in het weekend, zodat dit traject perfect te combineren is met een (fulltime) baan. Wij bieden je een unieke leerervaring om groots te leren denken en praktische tools, skills en begeleiding om dit in de praktijk toe te passen. Je leert alles over de impact-kant en de zakelijke kant van maatschappelijke start-ups. Na deelname heb jij een andere kijk op de wereld en kan je sociale verandering aanjagen.
Z

maak direct impact

Je gaat als changemaker echt resultaat behalen bij een sociale start-up. In een team versterk je het concept, bereik en businessmodel.

Z

ontwikkel skills en leiderschap

Je wordt een effectieve changemaker en ontwikkelt sociaal ondernemende skills en ondernemend leiderschap.

Z

community van changemakers

Je gaat deel uitmaken van een warme community van beginnende tot professionele changemakers.

twee trajecten

deep dive

In 5 maanden ervaar je alles wat bij sociaal ondernemen komt kijken. Inclusief een gezamenlijke crowdfunding waarin jij je ondernemende vaardigheden echt gaat ontwikkelen. Met de groep ga je 20 weken samen aan de slag met jouw persoonlijke leerdoelen. Wij ondersteunen jullie met inspiratie, peer to peer suport en en eigen gids.

light dive

Natuurlijk ga je direct impact maken bij een sociale start-up alleen kun je dit ook naast een full-time job doen. In negen trainingsdag ervaar je in de praktijk  de essentiële onderdelen van sociaal ondernemen. De opgedane skils en inspiratie zet je in om meer impact in je werk te maken.

onze methode

In zes modules leer je werken met tools en werkvormen van Design Thinking, Lean Start-Up en Art of Hosting methodes. Elke module draagt bij aan de hoofddoelstellingen van het programma: direct impact maken, kennis en vaardigheden in sociaal ondernemen opdoen en de ontwikkeling van ondernemend leiderschap.

3 daagse take-off

Je proeft aan sociaal ondernemen en maakt kennis met elkaar en de sociale start-ups waar we mee gaan werken.

onderneem en mobiliseer

Je gaat werken met de Design Thinking methode en we zoemen in op ondernemend leiderschap.

zoek en navigeer

We duiken in de visie en de beoogde impact van de start-ups en onderzoeken de bredere context.

bouw & experimenteer

Welke waarde bied je gebruikers? Ontwerp en test financiële modellen voor een duurzame organisatie.

verbind en betrek

Ontwerp een sterke strategie om het verhaal van de start-up te verspreiden en mensen te mobiliseren.

vier en implementeer

Met een spectaculair slotevent en reflectiesessie kijken we terug en blikken vooruit op jouw nieuwe rol.

wist je dat…

young impactmakers community

Naast onze programma’s faciliteert Starters4Communities samen met de Impact HUB Amsterdam een Young Impactmakers Community. De community biedt inspiratie, workshops, co-creatie sessies, pitch-nights en een warm netwerk van startende professionals en young changemakers. Iedere tweede dinsdagavond van de maand is er een bijeenkomst. De volgende events staan op onze Facebook pagina.

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.