Trainingsprogramma met impact in Alkmaar en Schagen

start 24 aug | intensieve trainingen | praktijkprojecten

 

 

 

 

1114+
alumni vormen een
hechte community

90% heeft nu een 
carrière met impact

92% heeft nu een 
duidelijk carrièrepad

programma > gouden kans project

Meer impact? Maak er werk van!

Jouw springplank naar werk met impact!
Wil je echt iets doen aan het plastic-probleem? Of juist sociale ongelijkheid aanpakken? Bij Starters4Communities stomen we je in 6 maanden klaar voor jouw carrière met impact. Sluit je aan bij een groep van mede-veranderaars, leer nieuwe methodieken van ervaren trainers en stroop direct je mouwen op bij een organisatie die goed doet in Alkmaar of Schagen.

Voor jongeren en starters (16-27 jaar oud)
Ben jij klaar om erachter te komen wat jouw superhelden kracht is? Waar je echt goed in bent, waar je energie uit haalt en hoe jij de wereld een beetje beter kunt maken? Zoek je na of naast je studie praktijkervaring? Eind augustus starten we met het Gouden Kans Project en deelname is gratis. Dit traject is er voor jongeren en starters die hun talenten op ondernemende wijze in willen zetten voor hun stad of dorp. De kennis die je opdoet pas je gelijk toe op een lokaal ‘project met impact’. Bij ons ga jij leren door te doen en nieuwe ervaringen opdoen.

Samen bouwen we aan jouw carrière met impact!
Benieuwd of het iets voor jou is? Check de brochure en maak kennis met onze methodiek, trainingen, projecten en community.

I

start

24 augustus 2020 (Alkmaar)
2 september 2020 (Schagen)

tijd

  • 24 weken – 20 uur per week.
p

maatregelen rond covid-19

We volgen de overheidsrichtlijnen:

  • Op bijeenkomsten houden we ons aan de 1,5 meter afstand
  • Groepstrainingen worden aangevuld met online sessies
  • Zo nodig passen we de opzet aan

wat maakt ons uniek?

Op positieve manier bijdragen in de praktijk, intensieve trainingen en een hechte community. Dat maakt van het Gouden Kans Project een heuse springplank voor jouw carrière met impact!

Z

Maak direct verschil

Ga direct aan de slag bij een project met positieve impact. Je gaat aan een project werken bij een organisatie die sociaal of duurzaam het verschil maakt. Bedenk bijvoorbeeld oplossingen om ouderen uit isolement te halen, of versterk het concept van duurzame kleding.

Z

Ontdek en versterk je talenten

Met intensieve trainingen halen we je uit je comfortzone, leer je ondernemend denken en voer je (groeps)opdrachten uit. Het Gouden Kans Project is meer dan een trainingsprogramma; het is een groeitraject. Wij coachen je in de praktijk, zodat jij je talenten ontdekt.

Z

Breid je netwerk uit

Ontmoet nieuwe mensen uit jouw regio en krijg een gouden certificaat als bewijs van jouw deelname. Eén ding is zeker. Elke werkgever zal waarderen dat jij je hebt ingezet voor een ander. Ze zien dat je nieuwe dingen hebt geleerd en hebt ontdekt waar je goed in bent. Het Gouden Ticket geeft je een voorsprong bij jouw volgende avontuur.

Verhalen van deelnemers: Jeftha kreeg na het programma zijn eerste baan bij Unicef

“Ik koos voor S4C na mijn studie, omdat ik aansluiting zocht bij de sociale sector. Door S4C ontdekte ik veel beter waar mijn kwaliteiten lagen. Na het programma kon ik direct aan de slag bij Unicef. Ook in mijn werk gebruik ik de ondernemende methodieken om sneller beweging te krijgen.”

Verhalen van deelnemers: Lisan zocht inspiratie voor haar sociale start-up

“Met mijn sociale start-up wil ik mindfulness & duurzaam leven stoer en toegankelijk maken. Het S4C-programma helpt mij om het concept te versterken. Ik leer mijn bedrijf beter vermarkten, zie hoe andere sociale initiatieven het aanpakken en doe veel interessante contacten op.”

Verhalen van deelnemers: Tara nam deel aan Fast Track via haar werkgever

“Na mijn studie Milieu & Maatschappij kon ik direct aan de bak bij een commercieel adviesbureau voor bodemonderzoek. Ik miste echter het sociale aspect. Uit je hoofd gaan en ‘iets’ doen. S4C was nét het zetje dat ik nodig had. Tijdens het programma werkte ik met Waste Works aan de Awareness Tegel, gemaakt van afval.”

gouden kans traject

gouden kans projecten & start-ups 

Versterk het businessmodel, concept of bereik bij een (start-up) project in jouw stad en maak direct verschil.
Eerdere projecten:

Project: Circulair Ambachtscentrum de BUCH

Bij BUCH Circulair krijg je de kans om gebruikte spullen te heruitvinden en na te denken over het verminderen van de afvalberg. Onze Gouden Kansers gingen de uitdaging aan om een circulair ambachtscentrum te ontwikkelen en mensen in Egmond aan Zee bewust te maken van afvalstromen.

Project: Hart op Groen

Bij Hart op Groen ga jij met een groene circus karavaan vol ontdekkingen aan de slag en leer je hoe eten impact heeft op de wereld. Onze Gouden Kansers gingen aan de slag om mensen te inspireren om bewuste, duurzame keuzes te maken.

Project: Restaurant Stoer

Bij Stoer krijg je de kans om je te ontplooien in een omgeving waar je serieus genomen wordt en verantwoordelijkheden krijgt toegeschoven. Stoer is een leerwerk restaurant. Jongeren van 15 Deelnemers tot 26 jaar die hun weg in de maatschappij nog niet hebben gevonden, worden hier begeleidt en aangesproken op hun talenten en kwaliteiten. Onze Gouden Kansers gingen aan de slag met een idee voor een ‘Stoer To Go’! 

ja, ik wil aanmelden!

Benieuwd of het iets voor jou is? Laat je gegevens achter en wij vertellen je alles over het programma en aanmelding. Maak kennis met onze methodiek, trainingen, projecten en community.

partners

in het kort

Starters4Communities werkt met starters en professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma’s leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt. Samen sterker. 

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.