sociaal ondernemen

voor (young) professionals

Jij bent nu een aantal jaar aan het werk. Maatschappelijke impact en vernieuwing zijn voor jou belangrijk, en je wil je talenten nog meer inzetten om een bijdrage te leveren aan de samenleving. Je wilt direct impact maken, nieuwe skills en inspiratie opdoen. Het liefst met een team gelijkgestemden.

programma professionals4communities
Professionals4Communities is een inspirerend en uitdagend trainings- en ontwikkelprogramma. Samen met een groep van 15 gemotiveerde (young) professionals ga je een aantal maanden een unieke uitdaging aan bij een sociale start-up. Je leert en werkt met mensen met diverse professionele achtergronden en komt in aanraking met impactprojecten uit de stad. Samen pakken we onze rol als aanjagers van sociale verandering.

start programma:  september 2018
locatie: amsterdam

Meld je aan voor een proefavond om kennis te maken en de sfeer te proeven.

  • proefavond 1: nog niet bekend
  • proefavond 2: nog niet bekend
onze methode

Je leert alles over de impactkant van maatschappelijke start-ups en projecten; van probleemdefinitie, conceptontwikkeling, tot het in kaart brengen en meten van de impact voor jullie doelgroep of de wereld. En over de zakelijkere kant van sociaal ondernemen: Hoe ontwikkel je een duurzaam verdienmodel? Hoe richt je de marketing en je organisatie in om de impact te vergroten?

trainingen

over sociaal ondernemen, nieuwe businessmodellen en innovatie

w

coaching

voor optimale energie en persoonlijke ontwikkeling

netwerk

van 700+ young professionals, 200+ start-ups en partners door heel Nederland

tools

canvassen, verdiepingsmateriaal en voorbeelden uit de praktijk

de 5 modules

Je leert werken met tools en werkvormen van Design Thinking, Lean Start-Up en Art of Hosting methodes.

De modules dragen elk bij aan de hoofddoelstellingen van het programma: direct impact maken, kennis en vaardigheden in sociaal ondernemen opdoen en de ontwikkeling van ondernemend leiderschap.

3 daagse take-off

Tijdens deze driedaagse proef je aan alles wat er bij sociaal ondernemen komt kijken en ontdek je de ondernemer die in jou schuilt. Je maakt kennis met de sociale start-ups waarmee we gaan samenwerken.

zoek en navigeer

We duiken in de visie en de beoogde impact van de start-ups en onderzoeken de bredere context.

bouw & experimenteer

We gaan aan de slag met de waarde die we bieden voor de gebruikers en ontwerpen en testen verschillende financiële modellen om een duurzame organisatie te bouwen.

verbind en betrek

We bouwen een sterk verhaal en ontwerpen een strategie om het verhaal van de start-up te verspreiden en mensen te mobiliseren.

vier en implementeer

We vieren de behaalde successen op een spectaculair slot-event en staan stil bij het geleerde en het vervolg voor jou als changemaker.
wist je dat…

resultaten

95% van onze deelnemers zegt dat Starters4Communities heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van hun carrière met impact! 90% heeft een half jaar na afloop werk met impact!

s4c alumni netwerk

Met deelname word je lid van het S4C alumninetwerk van 600+ starters. Dit netwerk biedt inspiratie en updates over alles wat met sociaal ondernemen te maken heeft, carrièremogelijkheden en een platform. Samen sterker.

young impactmakers community

Naast het programma faciliteert Starters4Communities samen met de Impact HUB Amsterdam een Young Changemakers Community. De community biedt inspiratie, workshops, co-creatie sessies, pitch-nights en een warm netwerk van startende professionals en young changemakers. Iedere tweede dinsdagavond van de maand is er een bijeenkomst. De volgende events staan op onze Facebook pagina.

partners

contact

7 + 11 =