voor organisaties

trainee programma

trainee programma sociaal ondernemen

Ziet jullie maatschappelijke organisatie het belang in van jong talent en vernieuwing? Willen jullie medewerkers een sociaal ondernemende mindset en houding aanleren? Vinden jullie het belangrijk dat medewerkers kennis maken met lokale impactprojecten en de context van jullie stad, om op een ondernemende en financieel duurzame wijze maatschappelijke impact te creëren?

trainee programma
Ons trainee programma in sociaal ondernemen is een inspirerend en uitdagend trainings- en ontwikkelprogramma.

Trainees volgen trainingen en brengen deze kennis direct in de praktijk door te werken aan een maatschappelijke uitdaging of een impactproject. Ze ontwikkelen hun eigen visie en werken aan hun persoonlijk leiderschap. Dit doen ze als groep, terwijl ze samenwerken met mensen vanuit diverse professionele achtergronden. Intrapeneurship staat centraal, zodat medewerkers na het programma kansen herkennen, nieuwe samenwerking aan gaan en denken in mogelijkheden.

Samen pakken we onze rol als aanjagers van sociale verandering.

wat bieden we?
Met het programma zetten we een unieke en inspirerende leerervaring neer, waarmee we een actieve bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken binnen een buurt of stad. We bieden een praktijkgericht trainingsprogramma met inspiratie, nieuwe netwerken, tours en plezier. In het programma ontwikkelen trainees een nieuwe kijk door middel van reflectie en inzichten.

Wij voorzien trainees van de skills, mindset, kennis en persoonlijke richting om zich effectief in te zetten voor positieve verandering in de wereld.

Z

maak direct impact

 

Z

kennis en vaardigheden in sociaal ondernemen

 

Z

ontwikkeling ondernemend leiderschap

 

maatwerk

Samen met jullie organisatie en traineepool kijken wij wat de behoefte is en maken we een op maat gemaakt programma. Eigenaarschap en persoonlijke motivatie zijn de belangrijkste kenmerken van een gemotiveerde medewerker, bij ons start dit bij het ontwerp van jullie trainee programma.

Wij hebben een standaard trainee programma van 3,5 maand. Liever kijken we samen naar een op maat gemaakt traject. Tijdens onze co-creatie sessie voor organisaties die willen werken met sociaal ondernemend talent stellen we de  behoefte van jullie organisatie vast. Wij komen vervolgens met een voorstel voor een inspirerend en uitdagend trainings- en ontwikkelprogramma voor jullie organisatie.

de 6 modules

In onze modules leer je werken met tools en werkvormen van Design Thinking, Lean Start-Up en Art of Hosting methodes.

Na afronding van het programma hebben de trainees kennis en vaardigheden opgedaan in sociaal ondernemen. Deze kennis wordt direct toegepast in de praktijk.

take-off

Kennismaking met elkaar, sociaal ondernemen en ondernemend leiderschap.

onderneem en mobiliseer

Je ontwikkelt jouw unieke verhaal en gaat echt ondernemen door een crowdfund campagne te realiseren.

zoek en navigeer

We duiken in de visie van de start-up en brengen de brede context en probleemstelling in kaart.

bouw & experimenteer

We ontwikkelen het concept en innovatieve business modellen die je experimenteel leert testen.

verbind en betrek

Je leert hoe je een sterke brand bouwt en hoe je fans en een community kan creëren.

vier en implementeer

Met een spectaculair slotevent en reflectiesessie vieren we successen, blikken we terug en kijken vooruit.

bij succesvolle afronding hebben trainees…

Een concreet product of concept ontwikkeld en uitgewerkt in de praktijk.
Kennis gemaakt met sociaal ondernemerschap in theorie en praktijk.
Succesvol samengewerkt aan gedeelde doelen.
Gewerkt op een experimenterende (lean) en co-creërende wijze.
Op ondernemende wijze hun talenten ingezet voor een betere wereld.
Kansen en mogelijkheden gecreëerd, opgepakt en initiatief genomen.

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.