programma > trailblazers

Jouw springplank naar werk met impact!

Denk jij aan een groene carrièreswitch of eigen start-up? Of werk je in de sociale sector en wil meer impact maken? Dan is dit trainingsprogramma perfect voor jou! 

Het Trailblazers ‘flagship’ programma is een traject waarin een groep van 8 tot 16 professionals op pragmatische wijze een impact gedreven oplossing uitwerkt. Van idee tot impact. We noemen dit Impact Driven New Business Development (ID-NBD). Dit kan gaan om zowel, een product, dienst als proces. Het programma is daarmee relevant voor zowel start-ups, MKB als grootbedrijf.

In de groep zoeken we naar een goede balans tussen bedrijven, zelfstandigen, maatschappelijk middenveld en instanties. Ook zoeken we naar diversiteit en een goede aanvulling op elkaar qua achtergrond, kennis en interesse. Het is tenslotte de samenwerking van alle facetten van de maatschappij die samen een symbiose moeten vormen om blijvend, positieve impact te maken

Waarom kiezen voor dit trainingsprogramma?

 • Met methodes alsLean Start-Up’ en ‘Design Thinking’, kan jij straks razendsnel ideeën omzetten in businessplannen.
 • Je ontvangt training om beter je koers te bepalen, anderen te overtuigen van jouw plannen en teams beter aan te sturen. 
 • Je wordt onderdeel van ons netwerk met meer dan 1000 deelnemers en +400 sociale start-ups. 

locatie

tijd

 • 13 weken – 8 à 12 uur per week.
 • 1 vaste programmadag in de week.
 • te combineren met een 32-urige werkweek.

kosten

€ 7990,- (ex btw)

wat we bieden

trainingsprogramma van 3 maanden

9 intensieve trainingen

help een social
start-up

1.114+ alumni
netwerk

persoonlijke
begeleider

officieel
certificaat

Verhalen van deelnemers: Anke richtte haar eigen groene bedrijf op

“Door het programma leerde ik veel nieuwe mensen en organisaties kennen die op hetzelfde niveau denken. Ook leerde ik mijn ideeën omzetten in actie. Tijdens de crowdfund organiseerde ik de  ploggingclinic – zwerfafval opruimen terwijl je aan het joggen bent. Dit sloeg erg aan en leidde tot de start van mijn bedrijf ‘Sportief in het Groen’.”

Verhalen van deelnemers: Marije Remigius is Sustainability Manager

“Voor het programma van Starters4Communities wist ik helemaal niks van ondernemen, of een eigen bedrijf beginnen. Wat ik heel goed vond aan het programma, is dat je echt leert denken vanuit je klant.” 

Verhalen van deelnemers: Jeftha kreeg na het programma zijn eerste baan bij Unicef

“Ik koos voor S4C na mijn studie, omdat ik aansluiting zocht bij de sociale sector. Door S4C ontdekte ik veel beter waar mijn kwaliteiten lagen. Na het programma kon ik direct aan de slag bij Unicef. Ook in mijn werk gebruik ik de ondernemende methodieken om sneller beweging te krijgen.”

Verhalen van deelnemers: Bertine Rosink - Eigenaar Birdie Flies

“Een echte eye-opener was voor mij was dat maatschappelijk iets bijdragen én je brood verdienen prima samen kan.”

Verhalen van deelnemers: Lisan zocht inspiratie voor haar sociale start-up

“Met mijn sociale start-up wil ik mindfulness & duurzaam leven stoer en toegankelijk maken. Het S4C-programma helpt mij om het concept te versterken. Ik leer mijn bedrijf beter vermarkten, zie hoe andere sociale initiatieven het aanpakken en doe veel interessante contacten op.”

Verhalen van deelnemers: Tara nam deel aan Fast Track via haar werkgever

“Na mijn studie Milieu & Maatschappij kon ik direct aan de bak bij een commercieel adviesbureau voor bodemonderzoek. Ik miste echter het sociale aspect. Uit je hoofd gaan en ‘iets’ doen. S4C was nét het zetje dat ik nodig had. Tijdens het programma werkte ik met Waste Works aan de Awareness Tegel, gemaakt van afval.”

ga naar jouw stad

traineeship amsterdam

 • Start:
  Februari 2021
 • Open avond:
  Dinsdag 15 december 2020

traineeship nijmegen

 • Start:
  Februari 2021
 • Open avond:
  Dinsdag 15 december 2020

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.