trainingsprogramma > impact ondernemerschap

Jouw springplank naar werk met impact!

Wil je meer betekenis ervaren en impact maken met je werk? Met onze training Impact Ondernemerschap vergroot je jouw invloed op sociale en duurzame verandering. De tools, skills en ervaring die je opdoet kun je inzetten binnen je eigen organisatie, bij het opzetten van een project of start-up óf voor het versnellen van een carrièreswitch. Deze training stoomt je klaar voor de positieve verandering die jij wilt maken.

Inhoud

  • Professionele workshops over sociale en duurzame innovatie
  • Trainingen persoonlijk leiderschap gericht op jouw drijfveren en kwaliteiten
  • Methodes zoals Design Thinking, Impact Management en Impact Business Model Canvas
  • Tools zoals design sprints, prototyping, pitchen en impact experimenten
  • Casussen: vraagstukken uit de praktijk
  • Versterking van je netwerk van gelijkgestemden
  • Toegang tot een professioneel netwerk van impact organisaties in Nederland
$

klik op jouw stad voor actuele informatie over het programma, startdata en aanmelding.

9

goed om te weten

Ons programma in Utrecht is gratis voor iedereen van 16 t/m 27 jaar.

Voor onze programma’s in Amsterdam en Nijmegen vragen we een bijdrage. Deze programma’s zijn gericht op professionals die een stap willen maken in hun carrière met impact.

wat we bieden

trainingsprogramma van 3 maanden

13 inhoudelijke trainingen

 praktijkgericht leren 

persoonlijke begeleiding

persoonlijk leiderschap

1200+ alumni netwerk

officieel
certificaat

werk met
impact

Verhalen van deelnemers: Jeftha kreeg na het programma zijn eerste baan bij Unicef

“Ik koos voor S4C na mijn studie, omdat ik aansluiting zocht bij de sociale sector. Door S4C ontdekte ik veel beter waar mijn kwaliteiten lagen. Na het programma kon ik direct aan de slag bij Unicef. Ook in mijn werk gebruik ik de ondernemende methodieken om sneller beweging te krijgen.”

Verhalen van deelnemers: Lisan zocht inspiratie voor haar sociale start-up

“Met mijn sociale start-up wil ik mindfulness & duurzaam leven stoer en toegankelijk maken. Het S4C-programma helpt mij om het concept te versterken. Ik leer mijn bedrijf beter vermarkten, zie hoe andere sociale initiatieven het aanpakken en doe veel interessante contacten op.”

Verhalen van deelnemers: Tara nam deel aan Fast Track via haar werkgever

“Na mijn studie Milieu & Maatschappij kon ik direct aan de bak bij een commercieel adviesbureau voor bodemonderzoek. Ik miste echter het sociale aspect. Uit je hoofd gaan en ‘iets’ doen. S4C was nét het zetje dat ik nodig had. Tijdens het programma werkte ik met Waste Works aan de Awareness Tegel, gemaakt van afval.”

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.