impact ondernemen

Wat betekent impact ondernemerschap?

Impact ondernemerschap betekent dat je je werk inzet voor het behalen van een maatschappelijk of duurzaam doel. Dat kan inhouden dat je een eigen impact onderneming start of dat je werkzaam bent voor een onderneming (of organisatie) die impact primair tot doel heeft. De bestaansreden van een impact onderneming is het positieve verschil dat de organisatie in de wereld teweeg brengt.

De manier waarop het doel bereikt wordt is door te ondernemen. Wat ons betreft hoeft dit niet altijd vanuit een bedrijf, maar wel op financieel duurzame wijze. Een sociale onderneming biedt zelf een product of dienst aan en heeft een verdienmodel. Dat wil niet zeggen dat een sociale onderneming per definitie geen subsidie krijgt.

Starters4Communities is een impact onderneming met heldere impact doelstellingen en transparant over gemeten resultaten en financiën. We opereren als non-profit Besloten Vennootschap met een Raad van Advies. Meer informatie vind je op deze website bij “over ons”. Wil jij impact ondernemende skills en mindset opdoen, klik dan op jouw stad voor meer info. 

trainingsprogramma's sociaal ondernemen

Wij verbinden starters en professionals aan impactprojecten

Wij staan voor impact ondernemen

w

Ons motto is
leren door te doen

Samen, bottom-up
innoveren

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.