Wil jij meer weten over sociaal ondernemen en een sociaal initiatief in de Achterhoek een boost geven? Starters4Communities komt naar de Achterhoek! Samen met 20 jonge, creatieve deelnemers ga jij vijf maanden aan de slag om bewonersinitiatieven te versterken. Je krijgt workshops in sociaal ondernemen en brengt de opgedane kennis direct in de praktijk.

Starters4Communities is gericht op afgestudeerden en eindejaarsstudenten HBO en WO. Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging en ondernemend en maatschappelijk betrokken bent, dan is dit hét programma voor jou!

Bottom-up Wijkinitiatieven
Als deelnemer werk je samen met ondernemende bewoners aan innovatieve, bottom-up en financieel duurzame wijkinitiatieven. In voorgaande programma’s werd er bijvoorbeeld gewerkt aan een bedrijfje om vrouwen die uit een situatie van huiselijk geweld komen een eerste stap te bieden naar betaald werk; of een wijkonderneming waarin bewoners en designers producten vervaardigen.

Workshops en nieuwe kennis
Uiteraard wordt je goed voorbereid op je taak door middel van wekelijkse bijeenkomsten en workshops. Aan het eind van het programma heb je kennis en praktijkervaring opgedaan in crowdfunding, vraaggericht werken, businessmodellen, pitchen, marketing, sales, fondsen aanvragen, ontwikkelen van een evaluatiestrategie en nog veel meer! Aan je cv kan je een concreet bestaand project toevoegen waar jij aan hebt meegewerkt en je professionele netwerk is flink uitgebreid. Daarnaast heb je in veilige omgeving kunnen kijken of sociaal ondernemen en het werken in de maatschappelijke sector iets voor jou is.

Meer weten?
Vul dit formulier in en dan nemen wij contact met je op! Voor vragen kun je altijd mailen naar manon@s4c.tamarslooves.nl.

Info Flyer achter 3