Wanita Adjiembaks – “Ik zorg er graag voor dat iedereen zijn talent gebruikt”

Wanita Adjiembaks (31) droomde van een carrière als sociaal ondernemer. Toen een trainingsprogramma van Starters4Communities voorbij kwam op haar tijdlijn, twijfelde ze niet lang: “Dat was echt iets voor mij.”

Mooie kans

Hoewel Wanita toch nog niet precies wist wat sociaal ondernemen inhield, zag ze bij het Haagse S4C-programma een mooie kans om hier meer over te weten te komen. Ze kwam terecht bij Stadslink, dat onder andere een leer-werktraject voor kwetsbare jongeren opzette. “De uitdaging voor ons was om financiering te regelen voor het traject en met een goed verdienmodel te komen.”

Leermomenten

Dit was best lastig, zo bleek. “Het was niet makkelijk geld op te halen. Je moet echt goed de wegen weten, scherp zijn en je doelgroep kennen,” zegt Wanita. Daarnaast was het werken in teamverband een leermoment. “Het is heel belangrijk om het team waarmee je samenwerkt te laten floreren.” Een andere uitdaging, het succesvol afronden van de crowdfunding campagne, was voor haar hét onvergetelijke Starters4Communities-moment.

“Het is heel belangrijk om het team waarmee je samenwerkt te laten floreren.”

Talent laten floreren

Dat ze graag de leiding neemt en bijdraagt aan het teamproces was tijdens haar starters-tijd al duidelijk. Inmiddels is ze, dankzij S4C, projectcoördinator van twee projecten van Stadslink. “Ik zorg er graag voor dat iedereen zijn talent gebruikt,” aldus Wanita. Daarnaast is ze diversiteitstrainer voor Nieuw Wij, een stichting met trainingsprogramma’s voor kinderen en docenten omtrent religieuze diversiteit en wereldvisies.

Haar droom om sociaal ondernemer te worden is still going strong. Terwijl ze nu bij Stadslink al veel doet op het gebied van sociaal ondernemen, is ondernemen voor haar op dit moment nog een te groot woord. “Eigenlijk alle opdrachten die ik op dit moment heb zijn een combinatie tussen zzp-schap en maatschappijvraagstukken; niet heel commercieel. Wordt vervolgd!”