Amsterdam
Amsterdam start met 5 lokale impactprojecten
februari 26, 2020

Afgelopen week is het trainingsprogramma in sociaal ondernemen van Amsterdam gestart. Een nieuwe groep gaat samen werken aan hun carrière met betekenis. Zij gaan zich inzetten bij 5 lokale projecten en startups.  Benieuwd naar de impactprojecten? Read on!

De impactprojecten

Hannah’s
Hannah’s Amsterdam is een lunchcafé in Mediterrane sferen en tevens dagbestedingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit betekent dat het team van Hannah’s voornamelijk bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Inclusiviteit is een belangrijke kernwaarde bij Hannah’s. 

Palais de l’eau
Palais de l’eau is een duurzame onderneming die wil dat ieder bad/water familie ritueel zorgeloos is met modieuze, high end en 100% organic badkamer producten. Zij doen alles met respect voor het milieu. Voetstappen laten we achter in het zand, niet op de planeet. Daarom is hun fabrikant met zorg uitgekozen. Deze fabrikant produceert met duurzaam katoen vanuit Portugal. Palais de l’eau wil zorgen voor een betere wereld voor de volgende generaties. Een veilige plek voor onze kinderen om op te groeien en waarin er schoon water is om in te spelen en badderen.

Women Skate The World
Women Skate The World heeft als doel meiden en de community waarin zij zich begeven te inspireren, versterken en verbinden met behulp van skateboarden. Om dit doel te bereiken bieden ze een combinatie van educatie, creatie en skateboarden, met een sociaal maatschappelijke insteek. Thema’s die o.a. worden behandeld in de lessen zijn leiderschap, samenwerken, impact maken, onzekerheid, duurzaamheid, en stereotypes. Naast de lesprogramma’s bieden ze soms ook ‘open community skatesessies’ aan, een los evenement, toegankelijk voor iedereen ongeacht gender of leeftijd, maar met aandacht voor samenwerken en verbinding.

Women Skate The World 

Urban Talentz
Urban Talentz is een multicultureel platform voor (kwetsbare) jongeren en jongvolwassenen tussen de 14 en 30 jaar in Groot-Amsterdam. Zij begeleiden je in het ontwikkelen van je talenten, en matchen je aan organisaties die bij jou passen om ervaring op te doen en een netwerk op te bouwen. Zoals op festivals, concerten & evenementen, ICT-projecten, sportclubs, duurzaamheidsprojecten en senioren.

De Klusfabriek
De Klusfabriek is de plek waar jongeren hun talent kunnen laten zien en verder ontwikkelen om allerlei klussen te doen in de buurt. Dat kunnen klussen buiten zijn, bijvoorbeeld het opknappen van banken in het park. De fabriek zelf, een handig verbouwde container, is een sleutelwerkplaats. Jongeren kunnen er praktijkervaring opdoen in het repareren van fietsen, brommers en scooters. Ook leren jongeren lassen, werken met hout en is er een hele media afdeling waar jongeren kunnen leren monteren, fotograferen, foto’s bewerken en zelfs kleding drukken.

Sustainable Development Goals

De impactprojecten dragen bij aan 10 Sustainable Development Goals. Deze doelen zijn opgesteld om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Ze zijn een globaal kompas voor sociale en duurzame uitdagingen.

De impactprojecten uit Amsterdam dragen bij aan 10 Sustainable Development Goals. Meer weten over de doelen? Lees hier verder.

Wil jij ook werken aan een betekenisvolle carrière? Wil jij bijdragen aan een sociale en duurzame toekomst? Lees hier meer over ons trainingsprogramma in Amsterdam.

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.