De fase van crowdfunding in onze programma’s leidt vaak tot bijzondere en inspirerende projecten. Zo ondernemen ook Fi en Margreet uit Den Haag er op los met hun concept voor ‘Digital Detox’ weekenden. Het concept is een mix van beide passies, zoals yoga, coaching en kunsttherapieën. Hierin speelt hun interesse in het emotioneel en lichamelijk welzijn een grote rol, als ook spirituatliteit en creativiteit.

wat is digital detox?

‘Be the change you want to see dat is ons motto. Maar hoe doe je dat? Die change doormaken om de beste versie van jezelf te worden, niet zozeer qua carrière, maar echt jij als persoon. Hoe maak je van je (grote) rugzak vol bagage een klein koffertje vol wijze lessen? Hoe blijf je stabiel en relativerend binnen een emotionele/mentale wervelstorm? Hoe sta je weer op nadat je keihard op je bek bent gegaan? Hoe schat jij jezelf op waarde? Dit zijn onderwerpen waar wij ons mee bezighouden tijdens onze retraites, workshops en andere bijeenkomsten. Het is namelijk onze missie om mensen te gaan begeleiden naar de changedie ze graag willen zien/zijn. Zodat deze mensen daarna hun omgeving weer positief kunnen beïnvloeden. Een soort domino-effect van authentieke positiviteit als het ware, daar gaan we voor.

Om dit te bereiken gebruiken wij diverse methodes die wij in huis hebben; waaronder verschillende vormen van yoga, coaching en kunsttherapieën. Daarbij hebben wij ook veel aandacht voor lifestyle; hoe deel je je dag/week in, hoe ga je om met je lichaam qua voeding en beweging en hoe stel je je op naar de andere mensen, dieren en de natuur? Bewustwording op een dieper level – spiritueel, maar dan wel lekker nuchter. En zeker geen quick fix, maar werken naar een duurzaam en realistisch levensdoel.”

 

waar staan jullie nu?

“We zijn nu druk bezig met het organiseren van twee pilot weekenden ‘Digital Detox’. Dit concept is ontstaan vanuit een combinatie van onze beide passies. Daarin spelen onze interesse in het emotioneel & lichamelijke welzijn van de mens en het stimuleren van spiritualiteit & creativiteit een grote rol. Na en tijdens deze pilots gaan we kijken hoe we dit verder kunnen uitbreiden door bijvoorbeeld ook dag workshops aan te bieden in de buurt van Den Haag, maar de weekend retreats zijn we zeker van plan er in te houden! Er is nu al mega goede respons, dus dat beloofd zeker wat goeds.”

fi de wit

margreet lont

wat is jullie motivatie om mee te doen met starters4communities?

Margreet: “Alle keuzes die ik maak in mijn leven hebben allemaal het gemeenschappelijke doel dat ik zoveel mogelijk kan groeien als persoon, zodat ik de beste versie van mijzelf kan worden. Hierdoor heb ik heel wat wijsheid en kennis vergaard op vele vlakken, maar mijn werkloopbaan heeft daar nog wel eens onder geleden. Ik heb heus wel leuke banen gehad en projecten gedaan, maar het voelde nooit helemaal juist. Ik sta nu op een punt in mijn leven dat alles wat ik heb geleerd lijkt samen te komen en Starters4Communities geeft mij de juiste tools (en trap tegen m’n reet) om nu echt te gaan staan voor mijn eigen visie – het creëren van een meer bewuste, duurzame en inclusieve wereld – en om daar ook echt (mijn) werk van te maken. Heel fijn!”

Fi: “Ik ben momenteel full-time yoga docent met een achtergrond in Art Therapy (MA) en geef les in verschillende studio’s in Den Haag en omstreken – maar ik wil graag meer. Tijdens mijn studie in Zuid-Oost Azië heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan en dat gaf mij veel voldoening. Ik mis dan ook dat soort werk en de instelling die ik daar had. Ik doe mee aan Starters4Communities omdat ik graag deze twee werelden met elkaar wil verbinden. Dit door de oorspronkelijke filosofie en kracht van Yoga & Art Therapy toegankelijk te maken voor kinderen en volwassen hier in Nederland, en zo een positieve bijdrage te creëren aan het emotionele welzijn van de mens. Mijn droom is om een impact project op te starten, waarmee ik workshops en retreats kan aanbieden, niet alleen voor de ‘standaard’ burger, maar juist ook voor de meer kwetsbare doelgroepen, zoals vluchtelingen, ouderen en langdurig zieken. Ik hoop dat Starters4Communities mij de resterende tools kan geven om deze stap werkelijkheid te maken.”

heb jij interesse in deelname voor de ‘digital detox’ retraite? er zijn nog 2 kaartjes over, dus wees er snel bij!

je kunt tot a.s. maandag 12 november kaartjes kopen via de crowdfund campagne van starters4Communities den haag: www.voorjebuurt.nl/s4cdenhaag7.