Sophie Verbiesen & Leontien Pattikaihatu Een frisse en welkome aanvulling op het werk van Mama doet

Daar waar moeders al genoeg moeten doen, helpen de dames van Mama Doet graag bij het organiseren van workshops en lezingen voor deze vrouwen. Moederschap leuker en gemakkelijker maken is het voornaamste doel van oprichters Sophie Verbiesen en Leontien Pattikaihatu. Met de hulp van twee starters is het aantal deelnemende mama’s inmiddels verdubbeld. “Mama Doet, omdat moeders al genoeg moeten.”

Direct een klik

Hoewel het initiatief van de twee moeders al aardig in de lift zat, kon het wat betreft naamsbekendheid en verdienmodel nog wel een helpende hand gebruiken. Via welzijnsorganisatie Divers kwamen ze in aanraking met Starters4Communities. Niet veel later sloten twee starters zich aan bij Mama Doet. “We hadden direct een klik met hen. Daarnaast was het fijn om te merken dat het twee dames waren die zelf ook echt affiniteit hadden met de onderneming en de thematiek,” legt Leontien uit.

Leermomenten

Gezamenlijk voor vernieuwing Vanaf najaar 2016 werd er gezamenlijk hard gewerkt aan vernieuwingen binnen Mama Doet. De starters droegen nieuwe ideeën aan voor workshops, samenwerkingen en financiering. Zo bleef Mama Doet haar identiteit behouden maar werden er ook duidelijke plannen op poten gezet voor de toekomst.

Leontien: “De starters hebben ons geholpen met het business model canvas; om naar te kijken als je ergens mee vastloopt. Daarnaast hielpen ze fundamenten te leggen door te brainstormen over waar we over een paar jaar willen staan, zodat we nu ook alles overzichtelijk, stap voor stap kunnen gaan uitvoeren.”

Rap tempo

In de tijd dat de starters het Mama Doet team versterkten, groeide het activiteitenaanbod maar ook het aantal moeders verdubbelde. Verbiesen en Pattikaihatu zijn erg te spreken over hoe de starters mee konden komen met het tempo van Mama Doet. “In die periode gingen we heel erg snel. Voor de starters soms moeilijk om bij te benen, want dan gingen we iets bespreken maar dan was het eigenlijk al doorgevoerd.”

Ondanks de vele veranderingen lukte het de starters om zich daar nuttig te maken waar Verbiesen en Pattikaihatu hen nodig hadden. “Het was daarbij ontzettend fijn om te kunnen brainstormen met mensen op een bepaald niveau. Hun frisse blik, ideeën en werk was een welkome aanvulling op het werk van Mama Doet,” aldus Leontien.