educatie & ontwikkeling
Breda
First things first: inleven in je doelgroep
november 16, 2020

Hoe kom je van vraagstuk naar uitgewerkt én getest idee? Onze deelnemers van FIKS in Breda ontdekken het tijdens de tweede module: vallen & opstaan. Tijdens deze module gaan zij met de methode Design Thinking aan de slag. Zo leren zij zich in te leven in hun doelgroep. En dat is niet altijd even makkelijk! Wat zijn échte behoeftes, interesses & irritaties van de doelgroep? Kan je echt luisteren naar een ander? En hoe zet je je eigen oordelen uit?

Eén van de projecten is kunst- en cultuurorganisatie de Nieuwe Veste. Onze deelnemers gaan op zoek naar de vraag hoe ze de amateurkunsten van de regio een podium kunnen bieden. Ze duiken in allerlei verschillende soorten amateurkunstgroepen: van bandjes tot spoken word-artiesten en van schilderaars tot aan dansgroepen.

Coördinator Lieke vertelt: “Vaak slaan organisaties of projecten een paar stappen over bij het bedenken van een idee. Hoe kan je een idee bedenken zonder het te checken bij de uiteindelijke doelgroep? Dat vinden wij bij FIKS een beetje krom.

Bij Design Thinking staat juist de eindgebruiker centraal, en wordt steeds weer gecheckt of het idee ook daadwerkelijk aansluit bij hun behoefte. Zo voorkomen we dat we dat we in de volgende fase een idee gaan uitvoeren dat achteraf blijkt niet te werken.”

Wil jij ook aan de slag met uitdagingen van projecten in Breda? Meld je dan aan voor FIKS!

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.