Sari KielNaam: Sari Kiel
Leeftijd: 31
Woonplaats: Amsterdam-West
Studie: Culturele Antropologie, Docent Nederlands als tweede taal
Tags: Open-minded, avontuurlijk, mens-gericht, idealistisch, gevoelig, doelgericht, humor, sportief

Wat beweegt jou?
Wat mij beweegt is beweging :). Ik ben ervan overtuigd dat het als mens heel belangrijk is om in beweging te blijven, ook op momenten dat je even lijkt stil te staan. Starters4Communties biedt deze mogelijkheid volgens mij aan onze deelnemers; het overbruggen van een onzekere transitieperiode van het veilige studeren naar het ‘grote-mensen-werk’. Ook het zijn van ‘een beweging’ waarin jong talent zich inzet voor een meer sociale wereld is voor mij een drijfveer.

Laatste film die je keek?
Ik zie heel veel films, omdat ik een Cinevillepas heb. De laatste film waar ik het laatst hard om heb gelachen was ‘A walk in the woods’ over Bill Bryson die de Appalachian trail bewandelt. Niet per se een topfilm, maar het thema trekt me wel. Ooit heb ik zelf in een maand het pelgrimspad naar Santiago de Compostella gelopen en soms heb ik zin om weer een dergelijk avontuur aan te gaan!

Waar luister je nu naar?
Boudewijn de Groot, ik ben stiekem een liefhebber van Nederlandstalige muziek en zijn protestsong ‘Welterusten, meneer de president’ is ongeëvenaard.

Werkzaam bij S4C sinds? 
Het prille begin in 2013, ik heb dus alle ontwikkelingen meegemaakt en zelf mede vormgegeven. Tijdens de pilot organiseerde ik een Oasis Game, een Braziliaanse methode om met bewoners hands on positieve verandering te brengen in een wijk. Dat was een groot avontuur, we deden alles voor het eerst. Inmiddels staat Starters4Communities heel wat steviger. Ik voel me trots op alles wat we hebben bereikt!

Oasis-game

 

Talent
Wat ik vaak terugkrijg is dat mensen zich bij mij op hun gemak voelen, ik open-minded ben en niet te snel een oordeel vel. Dit komt me goed van pas in mijn werk bij S4C, omdat er af en toe conflict of miscommunicatie ontstaat tussen deelnemers en initiatiefnemers. Ik ben goed in staat te bemiddelen en alle kanten te bekijken. Ook ben ik goed in het teruggaan naar de kern: wat is echt belangrijk en van waarde en wat zijn maar details? Mede daarom werk ik volgens mij behoorlijk effectief.

Grootste uitdaging
Loslaten en ontspannen. Ik ben niet snel tevreden en vind het lastig om me niet persoonlijk verantwoordelijk te voelen voor verwachtingen of problemen van anderen.
Met de deelnemers van S4C is het de uitdaging om steeds meer uit handen te geven en zo hun eigen leerproces maximaal te stimuleren. Niet makkelijk om de controle los te laten, maar uiteindelijk komen er hele mooie dingen uit!

Wat zal je nooit vergeten
De eindviering van het eerste programma in Amsterdam-West dat ik zelf coördineerde. Dan voel je ineens weer heel helder waar je het allemaal voor doet. Volle zaal, lachende gezichten, trotse ouders en vrienden, prachtige pitches, goede resultaten. Je hebt iets bereikt dat je eerst niet voor mogelijk had gehouden!

Bewaren