Ben je sociaal ondernemer of wil je graag gaan ondernemen? Wil jij je talenten inzetten om samen met mede-aspirant-sociaal-ondernemers een start-up te realiseren? En tegelijkertijd begeleidt en getraind worden door Starters4Communities om zo succesvol mogelijk te worden? Starters4Communities begint in november met het Starters Lab. Nieuwe teams van jonge professionals gaan samen aan de slag om van een social business idee een haalbare start-up te maken. Om de teams zo compleet en succesvol mogelijk te maken, zijn wij op zoek naar jonge professionals die voldoen aan de volgende profielen. Grijp je kans!

Lees hier meer over sociaal ondernemers die wij zoeken! De oprichters introduceren hun idee en wie zij zoeken. Ga jij deze sociale start-up versterken?

Aspirant sociaal ondernemer met een hart voor ouderen!

Over de (sociale) onderneming
De doelen van de  (sociale) onderneming zijn:

 1. Een plek bieden waar ouderen zichzelf kunnen zijn, zichzelf kunnen ontwikkelen en waar ze geïnspireerd raken door de omgeving;
 2. Een positiever beeld creëren over ouderen. Verschillende onderzoeken duiden er op dat er niet zo’n positief beeld is van ouderen. Ik geloof in de kracht van de mens;
 3. Het wereldbeeld en blikveld van ouderen vergroten;
 4. Voorkomen dat ouderen in een (sociaal) isolement terecht komen.

Wat wil ik dan precies opzetten?
Ik wil graag een betekenisvolle werkplek bieden waar ouderen in contact komen met mensen over de hele wereld. Door werk op maat te bieden en de behoefte van ouderen tegemoet te komen blijft de oudere actief en ontstaan er nieuwe connecties. Het is belangrijk dat de plek houvast biedt en tegelijkertijd een uitdaging vormt. Op dit moment is de vorm een (internationaal) hostel waar de oudere werkt. Dit zou tijdens het proces natuurlijk nog kunnen veranderen en ik ben dan ook benieuwd naar andere ideeën.

De rol(len)
Ik ben op zoek naar jonge en/of oudere professionals die willen ondernemen en samen met mij deze sociale start-up willen gaan vormgeven. In totaal wordt het team ongeveer 3 à 4 mensen rijker. Ik heb o.a. nog mensen nodig die kennis hebben van marketing en financiën en mensen die dezelfde visie hebben als ik.

Het huidige team
Manon: Tijdens mijn studie ging ik me steeds meer interesseren in ouderen, ik heb dan ook mijn scriptie geschreven over ouderen in de samenleving. Mijn inspiratiebron voor de (sociale) onderneming is mijn oma. Mijn oma is het ideale voorbeeld van een actieve oudere. Ook mijn interesse in reizen en nieuwe mensen leren kennen zit in de wortels van dit idee. Tijdens mijn stage in Londen heb ik veel geleerd en gezien van wat er allemaal op sociaal gebied verbeterd kan worden in de leefwereld van ouderen.

Interesse?
Lees hier de volledige vacature: Sociaal ondernemer met een hart voor ouderen en de wereld

Commerciële bandiet en / of kinderproduct saleswonder

Over de (sociale) onderneming
Wij vinden dat elke baby een warm welkom op deze wereld verdient.
Daarom gaan we babyproducten maken, welke we in hoog segment babywinkels verkopen. Deze geupcycled, handgemaakte, en design boxkleden, luiertassen en lakentjes zullen elke baby en moeder blij maken.
Want met de opbrengst financieren we babykledingspaketten met geupcycled babyspullen & verzorgende diensten voor moeder en babies die daar behoefte aan hebben.

Bekijk ook de eerste presentatie: Boro mini

De rol(len)
Iemand met commercieel inzicht, kennis van marketing en communicatie
We zoeken iemand die commercieel inzicht heeft, kan helpen met het opzetten van prijsplannen, hoe genereren we winst genoeg om ons utopisch doel te bereiken.
Iemand die met de voeten op de vloer staat en ons “ creatief fladderende breinen” tot realiteit kan brengen.

Het profiel
Inkoop / verkoop prijzen bepalen
Contact zoeken en onderhouden met subsidieposten en evt sponsoren.
Marketing & financieel plan maken

Het team
Lotje: Ik wil de wereld verbeteren. Jaren heb ik dit op kleine schaal in de hulpverlening gedaan maar nu vind ik het tijd om het heft in eigen handen te nemen. Ik ben een creatieve denker die graag met mensen werkt.

Celia: Werkt al 12 jaar in kleding (vooral denim) als ontwerpster, wil graag mensen helpen door mooie producten te maken & te verkopen, zodat er met de opbrengst & productie ervan mensen geholpen kunnen worden, en niet alleen maar het merk eraan verdient.

Interesse?
Lees hier de volledige vacature: Commerciële bandiet en of kinderproduct saleswonder

Het Starters Lab
Om onze slagingskans te vergroten, zetten wij onze start-up op vanuit het Starters Lab van Starters4Communities. In het Starters Lab krijgen we kennis – werkend vanuit de DOON innovatiemethodiek – en coaching om de betrouwbaarheid voor een succesvolle start-up stapsgewijs te vergoten. Concreet bestaat de ondersteuning uit:

 • Workshops: we krijgen acht workshops van een halve dag + een afsluitend pitchevenement. De sessies worden verspreid over 14 weken.
 • Coaching van experts: 10 uur coaching per start-up, flexibel inzetbaar.
 • Gebruik kunnen maken van Starters4Communities marketing kanalen.
 • Een start-up idee
 • Een team
 • Een bewezen methode
 • Toegang tot klanten, peers en netwerken

Meer over Starters Lab vind je hier: Starters Lab Sociale Firma’s

Ben jij degene die wij zoeken?
Meteen enthousiast? Starters4Communities begeleidt de werving en selectie van onze nieuwe teamleden. Stuur een korte motivatie en cv naar: lab@s4c.tamarslooves.nl ter attentie van Rutger van Weeren. Reageer vóór maandag 26 oktober.

Vacatures Sociaal Ondernemen