educatie & ontwikkeling
Rotterdam
GLOW UP! gaat online door
maart 27, 2020

Goed nieuws voor de deelnemers van GLOW UP! Rotterdam. Gedurende de Corona-crisis gaat het programma online door. Voor veel deelnemers is dat een hele opluchting. Nu studie of werk wegvalt, is er juist een grote behoefte aan structuur, contact en activiteiten. Deze week kwamen de deelnemers bij elkaar in hun eerste Zoom-sessie. Dat was een beetje wennen en ook wat chaotisch, maar de deelnemers waren vooral heel enthousiast.

GLOW UP! doet work-out met tassen, boeken en handdoeken.

In het programma wordt er vooral gekeken waar jongeren op dit moment doorheen gaan. Waar hebben zij behoefte aan? Wat kun je vanuit huis of online toch ondernemen? Zo worden bepaalde trainingen met één klap nog relevanter. Zo staat er een training Evenwichtig werken op de planning, waarin gekeken wordt hoe je omgaat met stress tijdens werk en in het alledaagse leven. Hoe kan je in chaotische tijden de rust bewaren en doen waar jij blij van wordt? Juist in tijden van Corona is dit voor veel jongeren heel relevant.

Online work-out met alledaagse voorwerpen

Ook is er een grote behoefte om actief te blijven. Nadat de yogalessen GLOW UP! succesvol bleken, besloten zij om hun sport- en bewegingactiviteiten online voort te zetten. Hoe kan je vanuit huis toch actief blijven? Tijdens de sessie werden voorwerpen gebruikt die iedereen thuis heeft liggen, zoals tassen, boeken en handdoeken. Dat leverde een bijzonder komische work-outsessie op. 

Jongeren pakken uitdaging creatief op

De jongeren worden ook uitgedaagd om creatief na te denken. Zo deden de deelnemers mee aan een co-creatiesessie, waarin zij nadenken over uitdagingen die nu spelen. Bijvoorbeeld een boodschap doen voor ouderen, maar ook steun bieden voor andere jongeren in de groep. Komende week gaan zij hun ideeën verder uitdenken.

Wil jij ook jouw werken aan jouw toekomst? Ga jij impact maken bij toffe projecten in Rotterdam? Check de site van GLOW UP!.

GLOW UP! Rotterdam is een onderdeel van MDT (Maatschappelijke Diensttijd). 

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.