educatie & ontwikkeling • nieuws
Noord-Holland
Gouden Kans Project

Maatschappelijke diensttijd (MDT) in Noord-Holland

Vraag jij jezelf wel eens af wat voor werk nu echt bij je past? Waar jij energie van krijgt en waar je goed in bent? Iedereen wil wat van je. Maar wat wil jij? Tijdens het Gouden Kans Project gaan jongeren het ontdekken. 

Projecten met een gouden hart

In het #goudenkansproject doe je in zes maanden tijd de meest bijzondere werkervaring op met een ‘goed gevoel project’. Jij gaat aan een project werken bij een organisatie die er toe doet. Je volgt trainingen en ontwikkelt nieuwe skills. Wij coachen je in de praktijk, zodat jij je talenten ontdekt. Samen met andere jongeren. Zo kun je van elkaar leren.

Restaurant Stoer
Jongeren die vastgelopen zijn, vinden bij Restaurant STOER weer hun draai. Hier kunnen zij op hun eigen tempo groeien en ontwikkelen. Hier krijgen ze kansen en doen zij werkervaring op. Zo neemt hun zelfvertrouwen toe en daarmee hun kans op de arbeidsmarkt.

Bureau WEP
Voor veel mensen met psychische problemen is het lastig om een fijne plek te vinden om werkervaring op te doen. Als Gouden Kans-project gaat Bureau WEP de uitdaging aan om 6 duurzame werkervaringsplekken te verbinden aan kandidaten.

Hart op Groen
Hart op Groen draagt bij aan een schone, sociale en duurzame toekomst voor de nieuwe generatie. Dat doen zij op een hele bijzondere manier. Zo kun jij bijvoorbeeld naar Circus Circulair, een groene circus karavaan! Dit evenement op locatie zit vol ontdekkingen, spel, muziek, technische innovaties om een optimistische toekomst dichtbij te brengen.

BUCH Circulair
Gouden Kans-project BUCH Circulair geeft afval een nieuw leven! In dit werkbedrijf van 4 gemeenten in Noord-Holland wordt er gebouwd aan een duurzame en circulaire samenleving. Bijvoorbeeld door minder afval te produceren per persoon, maar ook om nieuwe designproducten te maken van gebruikte spullen.

Artquake zone
Veel jongeren bruisen van creatieve energie en talent. Maar niet iedereen heeft de mogelijkheden of begeleiding om er iets mee te doen. Zo blijft veel creatief talent onontdekt. Dat vindt creatieve broedplaats Artquake zone! Daarom krijgen jongeren van 12 t/m 25 jaar uit Heerhugowaard en Langedijk een stem om mee te denken over cultureel aanbod.

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.