deelnemer story
Utrecht
Hanneke vertelt verhalen achter mensen

“Mijn missie is om mensen hun stem te laten horen.” Schrijver en onderzoeker Hanneke Kastelijns haalt de verhalen achter mensen naar boven. Bij onderzoeksbureau Labyrinth richt ze zich op mensen die wat moeilijker te bereiken zijn. Bijvoorbeeld mensen die online niet te vinden zijn. Ook schreef zij voor So/Creatie een artikelenreeks over de toegankelijkheid van duurzaamheid: “Wanneer het gaat over duurzaamheid, dan gaat het ook vaak over dezelfde soort mensen. Duurzame producten zijn ook vaak duurder. Ik wilde kijken hoe sociale ondernemers bezig zijn om hun producten toegankelijk te maken voor een bredere doelgroep. Ik houd ervan om door te vragen en te analyseren. Om een ander perspectief te geven.”

Hanneke nam deel aan het Starters4Communities programma in Utrecht. “De grootste vaardigheid die ik heb opgedaan is: je vrij voelen om met ideeën te komen. Je hoeft niet altijd alles op dezelfde manier te doen, maar je kan ook dingen aanpassen, met nieuwe ideeën komen. Dat moet je ook durven. Bij Starters4Communities doe je dat constant, dus je hersenen blijven ook in die modus – ook buiten het programma. Zo kun je het ook op andere vlakken toepassen. Hier heb ik veel aan gehad bij mijn werk bij onderzoeksbureau Labyrinth.” 

Wil jij ook werken aan een betekenisvolle carrière? Wil jij bijdragen aan een sociale en duurzame toekomst? Lees meer over ons programma in Utrecht hier.

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.