arbeidsparticipatie • sociale cohesie & inclusie
Breda
Impact in een theesalon in Breda

Een warm welkom, ontmoeting en heerlijk eten? Juist! In de huiskamer! Niet gek dus dat Theesalon de Struyck ooit begon in de huiskamer als Marokkaanse Vrouwen Comité. Hier kookten de dames samen en werd er voorlichting gegeven over allerlei zaken, zoals diabetes, depressie, enzovoort. De sterke band onder de vrouwen heeft ervoor gezorgd dat dit kon uitgroeien tot een heus theesalon. Een plek, waar ontmoetingen plaatsvinden tussen wijkbewoners. Nu niet alleen meer voor vrouwen, maar voor iedereen – man, vrouw, jong, oud en iedere achtergrond is welkom. Mensen die elkaar kunnen versterken en ondersteunen. Zo versterken zij en vrijwilligers elkaar bijvoorbeeld in Nederlandse taalles, naailes, fietsles, kookles of hulp bij het organiseren van evenementen in Breda.

Theesalon de Struyck is impactproject bij het Starters4Communities programma in Breda: “Door deelname willen wij graag frisse ideeën en creativiteit opdoen. Wij kunnen de denkkracht van de jonge changemakers goed gebruiken om een sterke fundering te leggen voor Theesalon de Struyck”.

Impactproject Theesalon de Struyck

Wil jij ook meebouwen aan een inclusieve samenleving en een duurzame toekomst? Wil jij aan de slag bij impactprojecten zoals Theesalon de Struyck? Meld je dan aan voor ons programma in Breda.

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.