Trainingsprogramma impact ondernemerschap Utrecht

start 28 februari 2024 | trainingen | praktijkprojecten

 

 

 

 

3000+
alumni vormen een
hechte community

90% heeft nu een 
carrière met impact

92% heeft nu een 
duidelijk carrièrepad

programma > utrecht

Meer impact? Maak er werk van!

Jouw springplank naar werk met impact!
Wil jij een carrière met betekenis? Zoek je na of naast je studie praktijkervaring? Of wil je een vliegende start met jouw groene start-up of project?

In februari starten we met een vernieuwd programma gericht op sociaal en duurzaam ondernemerschap in Utrecht. Deelname is gratis.

Sluit je aan bij een groep van ambitieuze mede-veranderaars, leer nieuwe methodieken van ervaren trainers, en breng je ideeën in de praktijk met je eigen start-up of bij een bestaande sociale onderneming in regio Utrecht.

Voor wie?
Dit traject is voor jongeren en starters (16-27 oud) die willen groeien in impact ondernemerschap, leiderschap en innovatie. Je past de competenties direct toe in de praktijk en wordt onderdeel van een hecht netwerk van 3000+ veranderaars. 

Samen bouwen we aan jouw carrière met impact!
Benieuwd of het iets is voor jou? Meld je aan voor de infoborrel of een bel-afspraak.

I

start

28 februari 2024

infomomenten

Interesse? We organiseren verschillende info-momenten en meeloop-momenten. Meld je hiervoor aan via onderstaande knop.

tijd & kosten

20 weken

Vaste programmadag op woensdag
09.30 – 16.00 uur

Deelname is gratis

 

contact

Fleur d’Hollosy
Programmacoördinator 

T. 06 51 57 19 08
E. fleur@starters4communities.nl

wat maakt ons uniek?

Impact ondernemen in de praktijk, intensieve trainingen en een hechte community. Dat maakt van Starters4Communities een heuse springplank voor je carrière met impact!

Dit programma is onderdeel  van Missie030, proeftuin van Maatschappelijke Diensttijd (MDT).

Z

Maak direct verschil

Ga direct aan de slag bij een impact onderneming of werk aan je eigen idee. Bedenk bijvoorbeeld oplossingen om ouderen uit isolement te halen, of versterk het concept van duurzame kleding.

Z

Versterk je talenten

Met intensieve trainingen halen we je uit je comfortzone, leer je ondernemend denken en voer je (groeps)opdrachten uit. Starters4Communities is meer dan een trainingsprogramma; het is een groeitraject.

Z

Breid je netwerk uit

Ondertussen vergroot je jouw netwerk: 1200+ alumni vormen een hechte community voor de rest van je carrière. Samen zorgen we bottom-up voor verandering.

Verhalen van deelnemers: Jeftha kreeg na het programma zijn eerste baan bij Unicef

“Ik koos voor S4C na mijn studie, omdat ik aansluiting zocht bij de sociale sector. Door S4C ontdekte ik veel beter waar mijn kwaliteiten lagen. Na het programma kon ik direct aan de slag bij Unicef. Ook in mijn werk gebruik ik de ondernemende methodieken om sneller beweging te krijgen.”

Verhalen van deelnemers: Lisan zocht inspiratie voor haar sociale start-up

“Met mijn sociale start-up wil ik mindfulness & duurzaam leven stoer en toegankelijk maken. Het S4C-programma helpt mij om het concept te versterken. Ik leer mijn bedrijf beter vermarkten, zie hoe andere sociale initiatieven het aanpakken en doe veel interessante contacten op.”

Verhalen van deelnemers: Tara nam deel aan Fast Track via haar werkgever

“Na mijn studie Milieu & Maatschappij kon ik direct aan de bak bij een commercieel adviesbureau voor bodemonderzoek. Ik miste echter het sociale aspect. Uit je hoofd gaan en ‘iets’ doen. S4C was nét het zetje dat ik nodig had. Tijdens het programma werkte ik met Waste Works aan de Awareness Tegel, gemaakt van afval.”

Start-up track

projecten & start-ups in utrecht

Versterk het businessmodel, concept of bereik bij een (start-up) project in Utrecht en maak direct verschil.
Eerdere projecten:

Project: Bksy

Verhalen raken, verbinden en zet mensen in beweging. Bksy brengt deze verhalen en kennis zo dicht mogelijk bij de gebruikers via boeken en mensen. Via de Bksy app leen je boeken en leeservaringen van vrienden, familie, buurtgenoten, collega’s en andere like minded Bksy gebruikers. Via lokale Bksy Spots kun je de boeken en verhalen met elkaar uitwisselen en elkaar ontmoeten. 

Resultaat

  • Door een uitgevoerd behoefte onderzoek sluit het impactproject beter aan op de wensen van de doelgroep.
  • Er is een experiment georganiseerd zodat het concept kan worden verbeterd.
  • Er is een nieuw aanbod gecreëerd aanvullend op wat we al deden.
  • Er is meer focus aangebracht.

Project: Fungi Factory

De missie van Fungi is om samen te werken aan een gezonde stad, zonder afval. Waar het kan benutten zij reststromen van andere bedrijven om waarde te creëren. Bijvoorbeeld koffiedik, zaagsel of oesterzwamvoetjes. Maar een ‘gezonde stad’ betekent meer. Door rijden op elektriciteit wordt er aan luchtkwaliteit gedacht, door landbouw rondom de stad wordt vervuiling tegengegaan en door oesterzwammen te produceren, wordt er een alternatief voor vlees geboden.

Resultaat

  • Er is een marktonderzoek gedaan.
  • Er is een pilot georganiseerd.
  • Er is meer focus aangebracht.

Project: De Voedseltuin

Voedseltuin Overvecht is een idee van een aantal enthousiaste mensen die wonen en/of werken in de wijk. In 2014 hebben we een aantal inspiratiesessies georganiseerd voor lokale partners om mee te denken over het concept van een lokale, duurzame voedselketen in de wijk. Uit deze sessies is een kerngroep ontstaan, die het initiatief verder heeft uitgewerkt.

veelgestelde vragen

Moet ik, om mee te doen aan Impact Ondernemerschap (werk aan eigen idee), vooraf al een idee hebben voor een sociaal project?

Je hoeft vooraf absoluut geen idee te hebben voor het project. Door middel van inspiratietours, workshops en groepsgesprekken gaan jullie verschillende impact ideeën bedenken en uitwerken.

Hoe waardevol is het diploma? Hoe kijken werkgevers hier tegenaan?

S4C en Missie030 worden breed gedragen in Nederland en in Utrecht. De Burgemeester en wethouders steunen jullie in het traject. En het certificaat heeft zeker veel waarde voor jouw CV.  In overleg met de coördinatie kan je zelfs officiële kwalificaties krijgen!

Waar moet ik aan voldoen om mee te doen?

Voor inschrijving van dit programma stellen we geen vooropleidingseisen. Wel zoeken wij naar deelnemers die dezelfde intrinsieke motivatie delen om verandering te brengen in Utrecht. Ook is het belangrijk dat je voldoende tijd kunt vrijmaken voor het programma. En je bent minimaal 16 en maximaal 27 jaar oud. 

partners

in het kort

Starters4Communities werkt met starters en professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma’s leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt. Samen sterker. 

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.