Trainingsprogramma Amsterdam

13 weken | voor (young)professionals | praktijkgericht

 

 

 

 

1200+
alumni vormen een
impact community

90% heeft nu een 
carrière met impact

92% heeft nu een 
duidelijk carrièrepad

programma > amsterdam

Meer impact? Maak er werk van!

Jouw springplank naar werk met impact!
Wil je echt iets doen aan het plastic-probleem? Of juist sociale ongelijkheid aanpakken? Bij Starters4Communities stomen we je klaar voor sociaal ondernemerschap. Sluit je aan bij een groep van 20 ambitieuze mede-veranderaars, leer nieuwe methodieken van ervaren trainers en stroop direct je mouwen op bij een sociale start-up in Amsterdam.

Voor starters en professionals
Wil jij overstappen naar de duurzame sector? Zoek je na je studie praktijkervaring? Of wil je een vliegende start met jouw groene start-up of project op werk? Dit traject is voor starters en professionals die willen groeien in sociaal ondernemerschap, leiderschap en innovatie. Je past de competenties direct toe bij een sociale start-up in Amsterdam en wordt onderdeel van een hecht netwerk van 1114+ veranderaars. 90% van onze alumni heeft binnen 6 maanden een carrière met impact.

Samen bouwen we aan jouw carrière met impact!
Benieuwd of het iets is voor jou? Meld je aan voor de ‘online open avond’ en maak kennis met onze methodiek, trainingen, projecten en community.

I

start

najaar 2022

 

meer info

Interesse? Vraag een brochure aan en wij nemen contact met je op.

tijd & kosten

  • 13 weken | 10 uur per week | €2480,-

wat maakt ons uniek?

Impact ondernemerschap in de praktijk, intensieve trainingen en toegang tot een groot netwerk. Dat maakt de S4C training Impact Ondernemerschap een springplank voor een carrière met impact en betekenis!

Z

Maak direct verschil

Ga direct aan de slag met praktijkcasussen in en rondom Nijmegen. Tijdens het programma werk je aan een vraagstuk van een impact onderneming of binnen je eigen organisatie. Ook kun je kiezen om te werken aan jouw eigen impact project of startup idee.

Z

Versterk je talenten

Met intensieve trainingen halen we je uit je comfortzone, leer je ondernemend denken en voer je (groeps)opdrachten uit. S4C is meer dan een trainingsprogramma; het is een groeitraject.

Z

Breid je netwerk uit

Ondertussen vergroot je jouw netwerk: 1200+ alumni vormen een stevige netwerkbasis voor de rest van je carrière. Samen zorgen we bottom-up voor verandering.

Verhalen van deelnemers: Jeftha kreeg na het programma zijn eerste baan bij Unicef

“Ik koos voor S4C na mijn studie, omdat ik aansluiting zocht bij de sociale sector. Door S4C ontdekte ik veel beter waar mijn kwaliteiten lagen. Na het programma kon ik direct aan de slag bij Unicef. Ook in mijn werk gebruik ik de ondernemende methodieken om sneller beweging te krijgen.”

Verhalen van deelnemers: Lisan zocht inspiratie voor haar sociale start-up

“Met mijn sociale start-up wil ik mindfulness & duurzaam leven stoer en toegankelijk maken. Het S4C-programma helpt mij om het concept te versterken. Ik leer mijn bedrijf beter vermarkten, zie hoe andere sociale initiatieven het aanpakken en doe veel interessante contacten op.”

Verhalen van deelnemers: Tara nam deel aan Fast Track via haar werkgever

“Na mijn studie Milieu & Maatschappij kon ik direct aan de bak bij een commercieel adviesbureau voor bodemonderzoek. Ik miste echter het sociale aspect. Uit je hoofd gaan en ‘iets’ doen. S4C was nét het zetje dat ik nodig had. Tijdens het programma werkte ik met Waste Works aan de Awareness Tegel, gemaakt van afval.”

veelgestelde vragen

Moet ik om mee te doen een idee hebben voor een eigen startup?

Je hoeft geen ambities te hebben voor een eigen startup. De impact ondernemende vaardigheden helpen je om ook bij een werkgever sneller beweging te krijgen. Heb je wel een eigen idee? Dan krijg je in dit programma de tools aangereikt om het idee te concretiseren, zodat je toewerkt naar een doordacht businessplan.

Hoe waardevol is het diploma? Hoe kijken werkgevers hier tegenaan?

Wij zijn B-Corp gecertificeerd, aangesloten Social Enterprise NL en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s voor ambitieuze veranderaars. Sindsdien hebben wij meer dan 1.000 trainees opgeleid die nu het verschil maken bij zowel de bekende namen, als mooie start-ups (bv. Social Enterprise NL, Unicef, Seepje). Daarom zijn wij een bekende naam in de sector en verschaft het diploma je goede ingangen. Zodra je het programma afrondt krijg je van ons een officieel diploma en ook kun je alle gevolgde trainingen op LinkedIn plaatsen.

Hoe groot is de kans dat ik dankzij jullie een baan vind?

Zo’n 90% van onze alumni heeft binnen 6 maanden een baan of start-up met impact. Je vergroot namelijk niet alleen je kansen door een sterker CV en betere vaardigheden. Ook krijg je toegang tot een groot en hecht netwerk: de S4C community bestaat 1114+ alumni die elkaar verder helpen. Daarnaast zorgen we voor ingangen die passen bij je gewenste carrière.

Waar moet ik aan voldoen om mee te doen?

Voor inschrijving van dit programma stellen we geen vooropleidingseisen. Wel zoeken wij naar deelnemers die dezelfde intrinsieke motivatie delen om verandering te brengen. Ook is het belangrijk dat je voldoende tijd kunt vrijmaken voor het programma. 

Wat houdt het crowdfund-programma in?

Onze missie is om bottom-up te zorgen voor een sociaal ondernemende maatschappij. Dit kan alleen met een kwalitatief programma dat betaalbaar is voor iedereen. Om de Deep Dive zo laagdrempelig mogelijk te houden (slechts €370,- per deelnemer), leveren Deep Dive-deelnemers hun bijdrage via originele crowdfundingsacties. Naast dat dit de kwaliteit van de opleiding ten goede komt, zeggen alumni dat deze opdracht veel heeft bijgedragen aan hun ondernemende vaardigheden. Leer meer tijdens de open dag of in de brochure.

partners

in het kort

Starters4Communities werkt met starters en professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma’s leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt. Samen sterker. 

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.