Trainingsprogramma Nijmegen

 

13  weken | training voor (young) professionals | praktijkgericht

 

 

 

 

toegang tot 1200+ netwerk van impactmakers 

90% heeft nu een carrière met  impact

62% heeft meer lef en gaat sneller over tot actie

programma > nijmegen

Training Impact Ondernemerschap

Wil je meer betekenis ervaren en impact maken met je werk? Met deze training Impact Ondernemerschap vergroot je jouw invloed op sociale en duurzame verandering. De tools, skills en ervaring die je opdoet kun je inzetten binnen je eigen organisatie, bij het opzetten van een project of start-up óf voor het versnellen van een carrièreswitch. Deze training stoomt je klaar voor de positieve verandering die jij wilt maken.

S4C werkt met Design Thinking, een ontwerpmethode die de behoefte van de gebruiker centraal stelt bij de oplossingen die je bedenkt. Ook biedt het een kader waarbinnen ideeën snel ontwikkeld en getest worden om in korte tijd te komen tot concrete producten of diensten.

Daarnaast leer je alles over ondernemen met impact en volg je workshops zoals Persoonlijk Leiderschap, Impact Management en Theory of Change. Het geleerde pas je tijdens de training direct toe op sociale en duurzame vraagstukken uit de praktijk. Dit kan een vraagstuk zijn van:

– een lokale impact onderneming, 

– je huidige organisatie,

– je eigen onderneming/startup idee.

Dit programma is voor iedereen die willen groeien in leiderschap, innovatie en impact ondernemerschap. 

I

start

najaar 2022

tijd & kosten

  • 13 weken | 10 uur per week | €2480,-

wat maakt ons uniek?

Impact ondernemerschap in de praktijk, intensieve trainingen en toegang tot een groot netwerk. Dat maakt de S4C training Impact Ondernemerschap een springplank voor een carrière met impact en betekenis!

Z

Maak direct verschil

Ga direct aan de slag met praktijkcasussen in en rondom Nijmegen. Tijdens het programma werk je aan een vraagstuk van een impact onderneming of binnen je eigen organisatie. Ook kun je kiezen om te werken aan jouw eigen impact project of start-up idee.

Z

Versterk je talenten

Met intensieve trainingen halen we je uit je comfortzone, leer je ondernemend denken en voer je (groeps)opdrachten uit. S4C is meer dan een trainingsprogramma; het is een groeitraject.

Z

Breid je netwerk uit

Ondertussen vergroot je jouw netwerk: 1200+ alumni vormen een stevige netwerkbasis voor de rest van je carrière. Samen zorgen we bottom-up voor verandering.

Verhalen van deelnemers: Bertine zocht inspiratie voor haar sociale start-up

“Ik wil me als sociaal ondernemer ontwikkelen. Een echte eye-opener tijdens het S4C-programma was voor mij het inzicht dat sociaal ondernemen en geld verdienen elkaar niet hoeft uit te sluiten. Maatschappelijk iets bijdragen én je eigen brood verdienen kan goed samen. Ook besefte ik me met Community Building dat iedereen elkaar eigenlijk heel graag wil helpen. Ook al denk je soms dat je er alleen voor staat.”

Verhalen van deelnemers: Jeftha kreeg na het programma zijn eerste baan bij Unicef

“Ik koos voor S4C na mijn studie, omdat ik aansluiting zocht bij de sociale sector. Door S4C ontdekte ik veel beter waar mijn kwaliteiten lagen. Na het programma kon ik direct aan de slag bij Unicef. Ook in mijn werk gebruik ik de ondernemende methodieken om sneller beweging te krijgen.”

Verhalen van deelnemers: Tara nam deel aan Fast Track via haar werkgever

“Na mijn studie Milieu & Maatschappij kon ik direct aan de bak bij een commercieel adviesbureau voor bodemonderzoek. Ik miste echter het sociale aspect. Uit je hoofd gaan en ‘iets’ doen. S4C was nét het zetje dat ik nodig had. Tijdens het programma werkte ik met Waste Works aan de Awareness Tegel, gemaakt van afval.”

projecten & start-ups in nijmegen

Versterk het businessmodel, concept of bereik bij een (start-up) project in Nijmegen en maak direct verschil.
Eerdere projecten:

Project: Versfabriek Nijmegen

Versfabriek is een lokale urban farm gevestigd in Nijmegen. Versfabriek brengt de productie van voedsel weer terug naar de stad. Ze telen lokaal voedsel op basis van organische reststromen uit de stad Nijmegen. Platte daken, verlaten terreinen, containers en kelders functioneren als moderne urbane akkers. 

De opdracht & resultaat

  • Versterken van het concept & bereik
  • Er is een nieuwe productlijn ontwikkeld: de Urbanburger, Zwambal en Zwamkroket, gemaakt van oesterzwammen.

Project: Atelier Meer²

Impactproject Atelier Meer² is een sociale onderneming, waar producten gemaakt worden met zoveel mogelijk gerecycled materiaal. Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt komen hier samen en maken allerlei unieke producten. 

De opdracht & resultaat

  • Vergroten van het bereik
  • Opening van een pop-upstore in het centrum van Nijmegen. Hiermee werd de zichtbaarheid vergroot en de sfeer op de werkvloer door meer bedrijvigheid.

 

Project: Waste Works

Waste Works wil Nederland circulair maken door projecten die impact en awareness creëren! Dit om afval aan het werk zetten door dit slim opnieuw te gebruiken in circulaire producten die impact maken. 

De opdracht & resultaat

  • Versterken van concept & impact
  • Ontwikkeling van de circulaire Awareness Tegel. Winnaar van wedstrijd ‘The Best Idea Ever’ in de categorie ‘Green’.

veelgestelde vragen

Haal ik tijdens de COVID-19 maatregelen wel voldoende uit het programma?

Wij hebben ons programma aangepast op de huidige maatregelen en volgen steeds de overheidsrichtlijnen. Wanneer scholen gesloten zijn, vinden ook onze groepstrainingen online plaats in interactieve setting. Ook selecteren wij alleen initiatieven waarbij je op afstand makkelijk aan de slag kunt met hun vraagstukken. 

Voor huidige deelnemers geeft het programma juist houvast en levert het interessante thema’s op. Initiatieven als ‘support your local’ en ‘coronahelpers’ laten zien dat we door de coronacrisis een versterkt gevoel van saamhorigheid ervaren. Ook maakt het van wereldburgers weer buurtburgers. Daarom geloven wij dat deze crisis de transitie naar sociale cohesie en duurzaamheid kan versnellen. Help jij mee?

Moet ik, om mee te doen, een idee hebben voor een eigen start-up?

Je hoeft geen ambities te hebben voor een eigen start-up. De sociaal ondernemende vaardigheden helpen je om ook bij een werkgever sneller beweging te krijgen. Heb je wel een eigen idee? Dan krijg je in dit programma de tools aangereikt om het idee te concretiseren, zodat je toewerkt naar een doordacht businessplan.

Hoe waardevol is het diploma? Hoe kijken werkgevers hier tegenaan?

Wij zijn B-Corp gecertificeerd, aangesloten Social Enterprise NL en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s voor ambitieuze veranderaars. Sindsdien hebben wij meer dan 1.000 trainees opgeleid die nu het verschil maken bij zowel de bekende namen, als mooie start-ups (bv. Social Enterprise NL, Unicef, Seepje). Daarom zijn wij een bekende naam in de sector en verschaft het diploma je goede ingangen. Zodra je het programma afrondt krijg je van ons een officieel diploma en ook kun je alle gevolgde trainingen op LinkedIn plaatsen.

Hoe groot is de kans dat ik dankzij jullie een baan vind?

Zo’n 90% van onze alumni heeft binnen 6 maanden een baan of start-up met impact. Je vergroot namelijk niet alleen je kansen door een sterker CV en betere vaardigheden. Ook krijg je toegang tot een groot en hecht netwerk: de S4C community bestaat 1114+ alumni die elkaar verder helpen. Daarnaast zorgen we voor ingangen die passen bij je gewenste carrière.

Waar moet ik aan voldoen om mee te doen?

Voor inschrijving van dit programma stellen we geen vooropleidingseisen en geen leeftijdseisen. Wel zoeken wij naar deelnemers die dezelfde intrinsieke motivatie delen om verandering te brengen. Ook is het belangrijk dat je voldoende tijd kunt vrijmaken voor het programma: 10 uur per week (incl. programmadag).

partners

in het kort

Starters4Communities werkt met starters en professionals aan directe impact én de ontwikkeling van een betekenisvolle carrière. Met onze programma’s leer je jouw rol pakken als changemaker terwijl je de impact en het businessmodel van een sociale start-up versterkt. Samen sterker. 

contact

KvK 63805170

info@starters4communities.nl

Meer contactgegevens vind je bij Ons Team.