Sociaal ondernemen is in opmars en biedt volop kansen voor gemeente, zorg- en welzijnsinstellingen. Starters4Communities ontwikkelde samen met Movisie het traject “Innoveer met Impact” om organisaties te helpen profiteren.

In een serie workshops werken medewerkers experimenteel aan de opzet van een nieuw idee of businessmodel voor een bestaand aanbod. We nemen je mee in onze beproefde methodes, gereedschappen en creatieve manier van denken. In een leren-door-te-doen-omgeving worden nieuwe ideeën onmiddellijk in context geplaatst en gevalideerd met eindgebruikers. Naast het uitwerken van een concreet concept krijgen deelnemers de gereedschappen om deze aanpak te integreren binnen hun organisatie.

Het traject bestaat uit zes workshops van een halve dag.

 

Kennismaking.
Introductie over innovatie in het maatschappelijk veld. We verkennen elkaars ambities en de daarachter liggende visie.

Verbeelden.
We brengen de behoeftes en de oplossing voor de klant in kaart: welke waarde creëer je?

Business Modellen.
We gaan aan de hand van de waardepropositie aan de slag met het opstellen van mogelijke business modellen voor de twee beste ideeën. Aannames worden getoetst.

Verdieping.
Met de bevindingen gaan we het Business Model Canvas verdiepen. We brengen in kaart wat en wie er nodig is om dit business model te laten slagen.

Planvorming.
Welke conclusies kunnen we trekken uit de experimenten? Welke informatie ontbreekt en welke stappen moeten nog genomen worden?

Branding, storytelling en pitchen
We brengen de behoeftes en de oplossing voor de klant in kaart: welke waarde creëer je?

Hiernaast bieden we aanvullende mogelijkheden zoals coaching per team, gefaciliteerde brainstormsessies en masterclasses in crowdfunding, social design en ondernemend werken.

Interesse? Mail info@s4c.tamarslooves.nl of bel Myrthe Lanting op 06 4427 4748.

Bekijk hieronder de brochure of download als pdf: brochure Innoveer met impact.