deelnemer story
Rotterdam
Juul en Maayke bij Kledingbank Past in Rotterdam

GLOW UP! jongeren aan het woord.

Wat hopen onze GLOW UP’ers in Rotterdam te ontdekken? En waar zijn ze mee aan de slag gegaan? Juul Richardson deelt haar verhaal!

Waarom doe je mee met GLOW UP?

“Impact maken in Rotterdam door lokale mensen en organisaties te verbinden, dat is wat ik op een dag wil bereiken. Door de veelzijdigheid van deze stad vind ik het lastig om te weten in welke sector ik werkzaam wil zijn. Bij GLOW UP! kan ik me oriënteren bij verschillende organisaties en past daarom perfect bij mijn zoektocht.”

“Het is zo gaaf als een organisatie met je onderzoek of idee aan de slag gaat!”

– Juul Richardson

Waar ben je nu mee bezig?

“Momenteel doe ik vrijwilligerswerk bij Kledingbank Past. Hier onderzoek ik het imago en de doelgroep, want wie zijn de mensen die graag komen shoppen in deze tweedehandswinkel? Voor dit onderzoek heb ik klanten geïnterviewd om ze beter te leren kennen. Ze vertelden onder andere waarom ze graag tweedehands winkelen: “Ik vind het heerlijk om te zoeken naar pareltjes!” of “Ik koop liever tweedehands, dat is beter voor het milieu.”

Tijdens het analyseren van de gesprekken probeer ik overlappende eigenschappen in levensstijlen te ontdekken. Deze eigenschappen heb ik samenvoegt tot één persona: ‘Maayke’, een Rotterdamse, milieubewuste vrouw die het liefst kleding draagt die niet iedereen heeft.”

Anniek maakte een illustratie van persona ‘Maayke’.
Zo werkt de groep samen om zich helemaal in te leven in de doelgroep.

Hoe ga je te werk?

“Tijdens het analyseren van de gesprekken probeer ik overlappende eigenschappen in levensstijlen te ontdekken. Deze eigenschappen heb ik samenvoegt tot één persona: ‘Maayke’, een Rotterdamse, milieubewuste vrouw die het liefst kleding draagt die niet iedereen heeft.

Zo’n persona is ontzettend handig als je wilt weten wie je doelgroep is en hoe je ze kan aanspreken op verschillende communicatiekanalen. Het is zo gaaf als een organisatie met je onderzoek of idee aan de slag gaat!”

Wil jij ook werken aan een betekenisvolle carrière? Wil jij bijdragen aan een sociale en duurzame toekomst? Lees meer over het GLOW UP! programma in Rotterdam.

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.