Toen de bladeren van de hoofdstedelijke bomen vielen, in het najaar van 2016, was de enthousiaste Kim Renskers onderdeel van het S4C-programma in Amsterdam- West. Inmiddels kijkt ze als alumna terug op een mooie periode: “Ik heb er erg veel uitgehaald.”

Geen voldoening

De Amsterdamse studeerde voordat ze zich bij Starters4Communities aanmeldde aan de Hogere Hotelschool in Maastricht. Na haar afstuderen belandde ze bij een commercieel bedrijf. “Maar na een tijdje vond ik daar geen voldoening meer”, zo legt ze uit. Kim zegde haar baan op en kwam via Facebook terecht bij S4C. Hoewel ze in eerste instantie niet wist wat het was, kwam ze na wat verdieping tot een belangrijk inzicht: “Het kwam voor mij over als de ideale middenweg tussen een commercieel bedrijf en een stichting.”

Take CareBnB

Als S4C-starter in Amsterdam vond ze een plek bij Takecarebnb, een organisatie die het mogelijk maakt dat vluchtelingen die in afwachting zijn van een eigen huis tijdelijk bij gastgezinnen logeren. “Ik hielp voornamelijk bij de bedrijfsvoering.” Na drie maanden kwam ze tot de conclusie dat Takecarebnb meer dan alleen hun dienst moet verkopen. “Ik denk eigenlijk dat Takecarebnb meer richting het aanbieden van een product moet gaan.”

Persoonlijke leerdoelen

Haar persoonlijke leerdoel was vooral om meer te weten te komen over sociaal ondernemen. “Ik leerde dat ik voor namelijk een doener ben, en dat je van werken ook heel gelukkig kan worden” aldus Kim. “Je kunt veel meer je werk betrekken bij je persoonlijke missie.”

“Je kunt veel meer je werk betrekken bij je persoonlijke missie.”

Inmiddels werkt Kim Renskers onder andere parttime bij het Danspaleis, een onderneming waar ze mede dankzij haar S4C-ervaring kon werken. “Danspaleis is een organisatie die echt denkt als sociale onderneming; het gaat hier heel goed!”

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/cmJ7M0tCHTk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>