deelnemer story
Amsterdam
Kim pakt voedselverspilling aan

Hoe creëer je een community rondom een kookboek? Kim Oomen ging tijdens het programma van Starters4Communities in Amsterdam aan de slag met impactproject Amsterdam Aan Tafel. Zij lanceerden een kookboek van én voor Amsterdammers, om te vieren dat de Stadspas 30 jaar bestaat. Met vele mooie verhalen en heerlijke recepten was dit een mooie kans om Amsterdammers te verbinden.

Irène geeft in het kookboek haar recept voor harira.
BEELD MARGA JANSSEN (Uit: artikel Parool)

Pilot kookworkshop

Kim: “Tijdens de training Design Thinking heb ik als pilot een kookworkshop groenten inmaken en diner bedacht. Deze hebben we uitgevoerd met een aantal sleutelfiguren in Amsterdam. Ook hebben we onderzocht wat de behoefte was van mensen rondom het thema voeding middels een vragenlijst die door 80 Amsterdammers werd ingevuld. “We ontdekten dat mensen behoefte hebben aan het leren van nieuwe gerechten, het ontdekken van andere culturen via gerechten en de koks die ze hebben gemaakt en een online platform voor eetinitiatieven in de stad.”

“Voor S4C dacht ik: alleen bepaalde mensen kunnen een eigen onderneming opstarten. Nu weet ik dat iedereen dat kan, ook ik.”

– Kim Oomen

Pilot kookworkshop

Voor Kim is positieve impact maken altijd belangrijk geweest in haar carrière en alles wat zij doet. “Ik werk bij een welzijnsorganisatie en wij bieden bewoners een platform waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar nieuwe verbindingen ontstaan die mensen verder kunnen helpen. Wij geloven dat mensen gelukkiger worden wanneer iedereen een betekenisvolle plek in de maatschappij heeft en je ergens bij hoort. 

Voor S4C dacht ik: alleen bepaalde mensen kunnen een eigen onderneming opstarten. Nu weet ik dat iedereen dat kan, ook ik. Ik ben een samenwerking gestart met de AH in Osdorp om voedselverspilling tegen te gaan. We mogen groenten, fruit en brood ophalen wat anders wordt weggegooid. Dit wordt samen met vrijwilligers uitgedeeld aan buurtbewoners die dit goed kunnen gebruiken, al helemaal in deze Coronatijd. Tegelijkertijd geven we aandacht aan het thema voedselverspilling. Win win!”

Wil jij ook werken aan een betekenisvolle carrière? Wil jij bijdragen aan een sociale en duurzame toekomst? Lees meer over ons programma in Amsterdam.

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.