educatie & ontwikkeling
Nijmegen
Nijmegen gaat voor deze Sustainable Development Goals

Ook in Nijmegen dragen onze impactprojecten bij aan een sociale en duurzame toekomst. In huidig programma wordt er bijgedragen aan maar liefst zes verschillende Sustainable Development Goals! Benieuwd naar de projecten, hoe zij impact maken en met welk vraagstuk onze deelnemers aan de slag gaan? Lees verder!

De impactprojecten

Van Tuin tot Bord

Van Tuin tot Bord zijn buurtrestaurants waar iedereen aan mee kan doen. Diverse buurtbewoners werken in de moestuin, andere maken heerlijke buurtmaaltijden of zijn gastvrouw/gastheer. Buurtbewoners ontdekken vanuit hun passie en mogelijkheden wat ze leuk vinden en graag willen doen.

Vraagstuk
Hoe kan Van Tuin Tot Bord structureel meer eigen inkomsten genereren?

Sustainable Development Goals (SDG’s)
SDG 3: Goede gezondheid en welzijn
SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie

“Het land  van Kiemkracht 64 bruist van eetbare planten, struiken en bomen die een natuurlijke omgeving vormen. Loop het aardehuis binnen en je voelt meteen de puurheid en rust die tegelijkertijd opwindend leven ademt. Een plek die inspireert, waar je blij van wordt en waar heel bewust om wordt gegaan met wat de aarde biedt.”

Kiemkracht 64

Kiemkracht 64

Kiemkracht 64 wil een actieve bijdrage leveren aan bewustwording en een nieuw perspectief bieden op voedselvoorziening en landschapsinrichting. Zo hebben ze een voedselbos, biologische tuinderij, restaurant en vergaderruimtes.

Vraagstuk
Hoe kan Kiemkracht 64 true pricing toepassen in de verkoop van hun producten en diensten? Wij maken impact op verschillende manieren, maar hoe maken wij dit duidelijk naar onze klanten?

Sustainable Development Goals (SDG’s)
SDG 3. Goede gezondheid en welzijn
SDG 11.Duurzame steden en gemeenschappen
SDG 12. Verantwoorde consumptie & productie
SDG 15. Leven op het land

Theatergroep Over Malbruggen

Alumni Starter Freija Poll is na haar S4C deelname gestart met Stichting OverMalbruggen. Ze gebruikt de kracht van dans, theater en muziek om sociale cohesie in de wijk Malburgen te bevorderen. Zo verbind ze verschillende mensen met verschillende achtergronden in de wijk en samen vormen zij theaterstukken met maatschappelijke thema’s.

Vraagstuk
Hoe zorgen we ervoor dat we een duurzaam businessmodel creëren door middel van (structurele) verdienmodellen?

Sustainable Development Goals (SDG’s)
SDG 5. Gendergelijkheid
SDG 10. Minder ongelijkheid
SDG 11. Duurzame steden en gemeenschappen

Sustainable Development Goals

De impactprojecten dragen bij aan 6 Sustainable Development Goals. Deze doelen zijn opgesteld om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Ze zijn een globaal kompas voor sociale en duurzame uitdagingen.

Wil jij ook werken aan een betekenisvolle carrière? Wil jij bijdragen aan een sociale en duurzame toekomst? Lees hier meer over ons trainingsprogramma in Nijmegen.

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.