educatie & ontwikkeling • nieuws
Nederland
Een jaar vol nieuwe ambities: onze impact in 2021

“Vanuit Starters4Communities kunnen we met trots terugkijken op 2021. Een jaar vol nieuwe ambities, programma’s en teamleden. Net als in 2020 heeft ons team laten zien ondernemend om te kunnen gaan met de veranderingen die telkens op ons pad kwamen door de pandemie.” – Manon Becher

In het Impact Report blikken we terug op 2021, vind je een overzicht van onze impactcijfers en resultaten, en lichten we verhalen achter onze programma’s, deelnemers en projecten uit. Benieuwd naar deze cijfers en verhalen? Lees dan snel verder of bekijk hier het volledige Impact Report 2021!

impactcijfers

In 2021 draaiden we onze eigen Deep Dive & Fast Track programma’s in Nijmegen en Amsterdam. Daarnaast hebben we samen met regionale partners door heel het land MDT-programma’s uitgevoerd. In totaal hadden we 428 deelnemers, 33 programma’s, 67 impact projecten en organiseerden we 28 events.

ervaringen

In het Impact Report vind je deelnemersverhalen van onze verschillende programma’s. Zo krijg je een kijkje in de ervaringen van Jiske (Missie030), Shiri (Deep Dive Nijmegen) en Jeane (GLOW UP). Hier een klein voorproefje van een deelnemer van ons MDT-programma in Utrecht:

Jiske: “Ik vond het heel vet dat het een traject van een half jaar was. Het was niet een soort vrijwilligersfunctie of zo, maar je leerde echt iets. Er was elke week een training, in een heel betrokken groep. Ik leerde over persoonlijk leiderschap en de zelfreflectie over wat goed en slecht ging was erg fijn om mee te krijgen. En dat gratis! Wat goed dat het vanuit de overheid zo is georganiseerd*. In de brainstorm over de Sustainable Development Goals trok  het thema klimaat en duurzaamheid mij meteen. Ik wil bijdragen aan een oplossing voor het klimaatprobleem.”

*Jiske refereert aan de financiering van het programma door Maatschappelijke Diensttijd, waardoor wij de MDT-trainingen kosteloos kunnen aanbieden aan deelnemers t/m 27 jaar.

vooruitblik

Eind 2021 ontvingen we het goede nieuws dat al onze subsidie-aanvragen voor de nieuwe ronde van de MDT-programma’s waren goedgekeurd. We blijven deze programma’s dus ten minste t/m 2024 doorontwikkelen en aanbieden aan jongeren in heel Nederland.

Daarnaast ontwikkelt onze organisatie verder als aanjager van verandering door:

  • Het opstarten en ondersteunen van sociale en duurzame initiatieven;
  • Programma’s aan te bieden aan verschillende doelgroepen rondom impact ondernemerschap en de nieuwe economie;
  • Netwerk-building voor onze alumni; 
  • Het organiseren van impact events en netwerkkansen in impact ondernemend Nederland, zowel voor jonge impactmakers als impact professionals.

impact report

Blijf op de hoogte van aankomende impact events en lees alle impact verhalen op Instagram en LinkedIn.

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.