nieuws • educatie & ontwikkeling
Uncategorized
Playmakers: gelukkig in werk
januari 18, 2021

Medewerkers zijn het allerbelangrijkste wat een organisatie heeft. Daar geef je aandacht aan, luister je naar en zorg je goed voor. Dat betaalt zich altijd terug voor de organisatie en maakt je weerbaar, wendbaar en duurzaam! Daarom werkt Starters4Communities met Playmakers, oftewel onze chief happiness officers. Lilian Dibbets en Ilse Lindenbergh zijn onze intern opgeleide Playmakers en leggen uit waarom dit zo belangrijk is.

Om je als medewerker intrinsiek te kunnen verbinden aan het doel of purpose van een organisatie is het nodig dat je weet wat dat is. Dit helpt de medewerkers om elke dag hun talenten, kwaliteiten en motivatie mee nemen en te gaan voor maximale impact voor de organisatie, voor de deelnemers in de trainingsprogramma’s en voor henzelf. Bij Starters4Communties is het doel vertaald naar vijf leidende principes.

Leidende principes

  1. Positieve verandering teweeg brengen in de wereld
  2. Sociaal & duurzaam ondernemen stimuleren en faciliteren
  3. Iedereen telt mee, iedereen de kans om initiatief te kunnen nemen
  4. Leren door gewoon te doen en het anders te doen
  5. Verantwoordelijkheid nemen

Playzone

Deze leidende principes geven richting, focus en betekenis aan het werk. Het hogere doel van de organisatie is hierdoor helder en zorgt voor zingeving in je werk. Daarnaast helpt het bij het kunnen omgaan met alledaagse uitdagingen in je werk. Je weet immers waarvoor je het doet en welk hogere doel het dient. Dit noemen we ook wel de Playzone. Deze is bij Starters4Communities uiteraard impact gedreven!

Waardendialoog

Als werknemer bij Starters4Communities werk je het hele jaar door aan je persoonlijk leiderschap. Vier keer per jaar voer je een gesprek met een Playmaker, een waardendialoog. Een waardendialoog met een Playmaker helpt je te focussen op je persoonlijk koersplan door de juiste vragen te stellen. Je focust op datgene wat je energie geeft en waar je blij van wordt, waar je je talenten en kwaliteiten het beste tot zijn recht kunt laten komen. Uiteindelijk ben je voor een groot gedeelte helemaal zelf verantwoordelijk voor je eigen werkgeluk. Een Playmaker helpt om patronen zichtbaar te maken en te ondersteunen bij de acties die voor iedere medewerker belangrijk zijn.

Werkcultuur

De uitkomsten van de gesprekken worden geanalyseerd en twee keer per jaar gedeeld met de founders van de organisatie. Op deze manier houdt de organisatie oog voor het welbevinden van alle medewerkers op het gebied van passie, groeimotivatie en overtuiging. De Playmakers identificeren de cultuurthema’s die ze voorleggen aan de founders om ook op strategisch niveau keuzes te kunnen maken en de juiste werkcultuur te creëren zodat iedereen tot zijn recht komt. Zo blijft Starters4Communities een organisatie met happy medewerkers.

Wil jij ook werken aan een betekenisvolle carrière? Wil jij bijdragen aan een sociale en duurzame toekomst? Zie hier onze vacatures!

[et_pb_cpt_title _builder_version=”4.0.9″][/et_pb_cpt_title]

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.