impactprojecten

[et_pb_cpt_title title=”off” meta=”off” _builder_version=”3.17.6″ headings_font=”Alegreya Sans SC|700|||||||”]

[/et_pb_cpt_title]

Granny’s Finest voorkomt eenzaamheid onder senioren. Ze bereiken dit met hun trendy mode- en interieuraccessoires ontwikkeld door jonge ontwerpers en gebreid door de grannies. De grannies zijn vakvrouwen; het ambacht van het handwerken is hen met de paplepel ingegoten. Wekelijks komen ze bijeen in een lokale handwerkclub. Onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers kunnen senioren hun hobby uitoefenen en ontstaan er nieuwe vriendschappen. Granny’s Finest staat voor stijl, kwaliteit, duurzaamheid en sociale impact.

de challenge

Granny’s Finest en Starters4Communities vonden elkaar in de Utrechtse multiculturele wijk Lombok. De opdracht aan de starters: het opzetten van een breiclub. Een ware opgave zo bleek:

“Eerst keken de starters of er ruimte was om een breiclubje op te zetten en of het mogelijk was om daar sociale impact voor ouderen te creëren. Er kwam tijdens het programma nog geen echte club van de grond. De contacten zijn er echter wel en de wijk Lombok is op de hoogte, genoeg ingrediënten dus voor een succesvolle club in de nabije toekomst. Ik verwacht eigenlijk nog dit jaar een club in die wijk op te kunnen starten, daar hebben de starters van S4C zeker aan bijgedragen”, oprichter Jip Pulles

resultaat

Er zijn nieuwe samenwerkingspartners die de zichtbaarheid en toegang tot grannies hebben vergroot. Er is een uitgewerkt verdienmodel en marktonderzoek gedaan. Er is een zeer waardevol lokaal netwerk opgebouwd.
En als bonus: “Een structurele samenwerking met Starters4Communities is volgens mij een win-win situatie. Mijn hoop is dat we nog meer gaan samenwerken, niet alleen in Utrecht, maar ook op andere plekken. Jullie zijn een inspiratie voor onze eigen sociale onderneming”. Jip Pulles

Als hoogtepunt van deze samenwerking tussen Granny’s Finest en Starters4Communities noemt Jip de eindafsluiting. Hij roemt het enthousiasme van de starters, die zich volgens hem zelf ook enorm ontwikkelden. “Misschien lukte het niet altijd maar er komt altijd iets moois uit.”

starters

Kiki de Boer, Stefan Roolvink en Elvira Nijboer Initiatiefnemer: Jip Pulles

[et_pb_cpt_featured_image2 image_size=”medium” _builder_version=”3.17.6″]

[/et_pb_cpt_featured_image2]