“S4C heeft voor mij heel direct geleidt tot een baan”

Robert Vossers (30) was werkzaam bij de gemeente Doetinchem toen hij erachter kwam dat dit niet zijn gedroomde werkgebied was. “Ik dacht: wat wil ik dan?” Toen stuitte de Arnhemmer op Starters4Communities.

Sociaal domein

“Ik wilde graag weten of sociaal ondernemerschap iets voor mij is. Want ik had wel vaak ideeën die ik wilde uitwerken, wat er tot dan toe nooit van kwam.” Hij besloot zich aan te melden voor een Starters4Communities programma. “Eén van mijn belangrijkste doelen was om in het sociale domein een netwerk op te bouwen waar ik echt wat mee kan”, zo vertelt Robert.

“Eén van mijn belangrijkste doelen was om in het sociale domein een netwerk op te bouwen.”

De Buurtcamping

Samen met twee andere starters werkte hij tijdens het programma aan sociale onderneming De Buurtcamping. “We maakten een koppeling tussen de activiteiten en hun verdienmodel. We wilden geen geld verdienen met iets wat totaal geen raakvlak heeft met wat de Buurtcamping doet. Dat klinkt logisch, maar het is toch verleidelijk om hele andere dingen erbij te halen om de financiering rond te krijgen, terwijl dat niet is waar de Buurtcamping voor staat.” De starters ontwikkelden zo onder andere een ‘Vrienden van de Buurtcamping’-programma en introduceerden het Broodje Buurtcamping bij een lokale lunchroom.

Prettig werkveld

Inmiddels werkt Robert voor het Kansfonds. “Via het alumni-netwerk van Starters4Communities worden een heleboel vacatures gedeeld. Zo kwam ik terecht bij het Kansfonds. S4C heeft voor mij dus heel direct geleidt tot een baan.” “Ik heb er daarnaast mijn eerste stappen gezet in het sociale werkveld en daar mijn netwerk in opgebouwd. Eindelijk kreeg ik de bevestiging dat dit het werkveld is waar ik me goed bij voel,” zo besluit Robert Vossers.