Robbert Vossers (30) was werkzaam bij de gemeente Doetinchem toen hij erachter kwam dat dit niet zijn gedroomde werkgebied was. “Ik dacht: wat wil ik dan?” Toen stuitte de Arnhemmer op Starters4Communities.

“Ik wilde graag weten of sociaal ondernemerschap iets voor mij is. Want ik had wel vaak ideeën die ik wilde uitwerken, wat er tot dan toe nooit van kwam.Een van mijn belangrijkste doelen was om in het sociale domein een netwerk op te bouwen waar ik echt wat mee kan”, zo vertelt Robbert.

Hij besloot zich aan te melden voor een Starters4Communitiesprogramma. Samen met twee andere starters werkte hij tijdens het programma aan sociale onderneming De Buurtcamping.

“We maakten een koppeling tussen de activiteiten en hun verdienmodel. We wilden geen geld verdienen met iets wat totaal geen raakvlak heeft met wat de Buurtcamping doet. Dat klinkt logisch, maar het is toch verleidelijk om hele andere dingen erbij te halen om de financiering rond te krijgen, terwijl dat niet is waar de Buurtcamping voor staat.”

De starters ontwikkelden zo onder andere een ‘Vrienden van de Buurtcamping’-programma en introduceerden het Broodje Buurtcamping bij een lokale lunchroom. Inmiddels werkt Robbert voor het Kansfonds.

 

“Via het alumninetwerk van Starters4Communities worden een heleboel vacatures gedeeld. Zo kwam ik terecht bij het Kansfonds. S4C heeft voor mij dus heel direct geleid tot een baan.”

“Ik heb er daarnaast mijn eerste stappen gezet in het sociale werkveld ener  mijn netwerk in opgebouwd. Eindelijk kreeg ik de bevestiging dat dit het werkveld is waar ik me goed bij voel,”

zo besluit Robbert Vossers