Ben jij gefascineerd door social entrepreneurship en mensen die de handen ineen slaan om zelf hun leefomgeving vorm te geven? Dan is Starters4Communities wellicht voor jou!

Het eerstvolgende programma van Starters4Communities start op 24 augustus in de Achterhoek. Samen met 20 jonge professionals ga jij 5 maanden aan de slag met een uitdagend vraagstuk voorgelegd door een maatschappelijk initiatief of beginnende wijkonderneming. Het programma bestaat uit 20 bijeenkomsten waarvan tien workshops in sociaal ondernemen. Het gehele programma draait om “leren door te doen” en zo breng je nieuwe kennis direct in de praktijk. Je doet skills op die er op de huidige arbeidsmarkt echt toe doen!

Wat bieden wij?
Wij reiken jou de tools en vaardigheden om innovatie vraagstukken aan te kunnen pakken. Je leert samenwerken met mensen van verschillende achtergronden en experimenteel en vraaggericht te ontwerpen en implementeren. Je doet vakinhoudelijke kennis op over crowdfunding, businessmodellen, pitchen, marketing, sales, fondsenwerving, evaluatiestrategieën en nog veel meer! Hiernaast besteden we veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Zelfkennis en talentontwikkeling zien wij als de motor voor succes!

Quote-van-oud-deelnemer-Nadia

Bottom-up Wijkinitiatieven
Als deelnemer werk je samen met ondernemende bewoners aan innovatieve, bottom-up en financieel duurzame wijkinitiatieven. Denk bijvoorbeeld aan een stadsmoestuin waar lokale producten worden verkocht, een upcycle project, een bruisend cultureel centrum waarin muziek en film buren samenbrengt, een Lab waar geïsoleerde vrouwen worden gematcht aan designers om samen een mode label te starten – en meer! Lokale initiatieven dus met maatschappelijke impact. Initiatieven die met jouw hulp nog veel meer kunnen bereiken!

Woon je in de Achterhoek (of omgeving), ben je er opgegroeid of heb je affiniteit met de streek? Wil je meer weten over (sociaal) ondernemen, jezelf ontwikkelen en uit je comfortzone stappen? Meld je dan nu aan en wees er snel bij: de inschrijvingen gaan snel, dus wacht niet te lang!

Meer weten?
Vul dit formulier in voor meer informatie over ons programma. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Mocht je overigens ook nog mooie bewonersinitiatieven kennen, die wel wat hulp kunnen gebruiken, laat het ons dan ook weten!

Vragen of jezelf aanmelden kan bij Marjolijn Gerritsen: marjolijngerritsen@s4c.tamarslooves.nl

Starters4Communities Achterhoek