voor organisaties

sociaal innovatie programma

Voor organisaties die sociaal ondernemerschap willen stimuleren

Zijn jullie een gemeente, welzijnsorganisatie of samenwerkingsverband in de sociale sector die gelooft in de zelfstandigheid, professionaliteit en maatschappelijke waarde van sociale impactprojecten? Willen jullie deze projecten versterken met de nieuwste kennis, tools en vaardigheden als het aankomt op sociaal ondernemerschap, waardoor deze projecten een steviger organisatiemodel ontwikkelen en meer impact kunnen maken?

sociaal innovatie programma

Onze innovatie programma’s zijn maatwerktrajecten in sociaal ondernemerschap die qua lengte variëren tussen een bootcamp (weekend) en een trainingstraject (half jaar). De impactprojecten staan hierbij centraal. Dat zijn initiatieven met impactdoelstellingen op het gebied van circulariteit, sociale samenhang, leefbaarheid en arbeidsparticipatie.

Samen werken we aan sterkere sociaal ondernemers in jouw regio.  Aan het eind va het rogramma weten deelnemers hoe ze: 

  • Van idee naar concept werken 
  • Een nieuw product of dienst ontwikkelen
  • De eigen organisatie (financieel) verduurzaamt en professionliseren

 

wat bieden we?
Wij bieden je een unieke leerervaring om groots te leren denken en praktische tools, skills en begeleiding om dit in de praktijk toe te passen. Je leert alles over de impact-kant en de zakelijke kant van maatschappelijke start-ups.

Door onze ervaringen met meer dan 50 trainingsprogramma’s in sociaal ondernemen hebben we een Starters4Communities methode ontwikkeld.

onze methode en training modules

We werken met de nieuwste kennis op het gebied van (sociaal) ondernemerschap. Denk hierbij aan Lean Innoveren, Design Thinking, Art of Hosting, Business Model Generation, Theory of Change en Impact evaluatie. Elke module draagt bij aan de hoofddoelstellingen van onze methode:

Z

maak direct impact

Je professionaliseert je impactproject in de praktijk.  Uitdagingen richten zich op het ontwikkelen van een businessmodel, versterken van het concept of vergroten van het bereik.

Z

kennis en vaardigheden in sociaal ondernemen

Je leert alles over sociaal ondernemen en hoe je impact kunt maken met een duurzaam businessmodel. Je volgt praktijkgerichte trainingen, verzorgd door experts uit het veld.

Z

ontwikkeling ondernemend leiderschap

Je ontwikkelt jouw ondernemend leiderschap. Dit is een combinatie van persoonlijk leiderschap en ondernemerschap.

de 6 modules

Ons standaard  Sociaal Innovatieprogramma bestaat uit 6 modules. Liever kijken we samen naar een op maat gemaakt traject.

Tijdens onze co-creatie sessie voor organisaties stellen we de behoefte van jullie organisatie vast. Wij komen vervolgens met een voorstel voor een inspirerend en uitdagend trainings- en ontwikkelprogramma voor jullie organisatie.

take-off

Kennismaking met elkaar, sociaal ondernemen en ondernemend leiderschap.

onderneem en mobiliseer

Je ontwikkelt jouw unieke verhaal en gaat echt ondernemen door een crowdfund campagne te realiseren.

zoek en navigeer

We duiken in de visie van de start-up en brengen de brede context en probleemstelling in kaart.

bouw & experimenteer

We ontwikkelen het concept en innovatieve business modellen die je experimenteel leert testen.

verbind en betrek

Je leert hoe je een sterke brand bouwt en hoe je fans en een community kan creëren.

vier en implementeer

Met een spectaculair slotevent en reflectiesessie vieren we successen, blikken we terug en kijken vooruit.

wist je dat…

young impactmakers community

Naast het programma faciliteert Starters4Communities samen met de Impact HUB Amsterdam een Young Impactmakers Community. De community biedt inspiratie, workshops, co-creatie sessies, pitch-nights en een warm netwerk van startende professionals en young changemakers. Iedere tweede dinsdagavond van de maand is er een bijeenkomst. De volgende events staan op onze Facebook pagina.

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.