starters4communities

Den Haag

een carrière met impact

Wil jij meebouwen aan een sociale en duurzame wereld? Wil jij ervaren wat sociaal ondernemen is en ondernemende skills en mindset ontwikkelen? Lijkt het je gaaf om dit met een groep van 15 ambitieuze startende professionals te doen? Dan is het Starters4Communities programma perfect voor jou.

Samen bouwen we aan jouw carrière met impact!

trainingsprogramma
sociaal ondernemen

In een klein team werk je aan een uitdaging bij een haags impact project. Je volgt trainingen in sociaal ondernemen en een persoonlijk ontwikkeltraject. Jouw talenten en nieuwe skills breng je direct in de praktijk.

onze methode

Wij bieden je een unieke leerervaring om groots te leren denken en praktische tools, skills en begeleiding om dit in de praktijk toe te passen. Je ontwikkelt in 5 maanden nieuwe inzichten en mindsets. Na deelname heb jij een andere kijk op de wereld en kan je sociale verandering aanjagen.

start programma:  najaar 2019
locatie: den haag

Meld je aan voor een proefavond om kennis te maken en de sfeer te proeven.

Z

maak direct impact

Je gaat als changemaker echt resultaat en impact behalen bij een sociale start-up. In een team werk je aan het concept, bereik en businessmodel.

Z

ontwikkel skills en leiderschap

Je wordt een effectieve changemaker en ontwikkelt sociaal ondernemende skills en ondernemend leiderschap.

Z

community van changemakers

Je gaat deel uitmaken van een warme community van beginnende tot professionele changemakers.

de 6 modules

Je leert werken met tools en werkvormen van Design Thinking, Lean Start-Up en Art of Hosting methodes.

De modules dragen elk bij aan de hoofddoelstellingen van het programma: direct impact maken, kennis en vaardigheden in sociaal ondernemen opdoen en de ontwikkeling van ondernemend leiderschap.

take-off

Je proeft aan sociaal ondernemen in theorie en praktijk.

onderneem en mobiliseer

Je leert jouw persoonlijke verhaal ontwikkelen en uit te dragen.

zoek en navigeer

Je bepaalt de visie en beoogde impact van de start-up.

bouw & experimenteer

Je leert werken met verschillende innovatietechnieken.

verbind en betrek

Je leert hoe je een brand bouwt en hoe je een community kan creëren.

vier en implementeer

Kijk vooruit op jouw rol als aanjager van sociale verandering.

impact projecten den haag

Starters4Communities heeft al meer dan 20 impactprojecten ondersteund in Den Haag. Zo maken we samen de stad socialer, duurzamer en ondernemender. 

Nieuwsgierig wat je ongeveer kan verwachten? Pluk Den Haag en Click-Jongeren zijn voorbeelden van impactprojecten die we in voorgaande programma’s ondersteunden. Zodra de impactprojecten en start-ups van het volgende programma bekend zijn, vullen we ze aan.

resultaten

Er hebben nu 822 starters meegedaan aan het Starters4Communities programma. 95% van onze alumni zegt dat we direct heeft bijgedragen aan hun carrière. 90% van onze alumni doet nu werk met impact. Een ander leuk feitje, voor 35% leidde deelname tot nieuwe vriendschappen!

uitgelichte impactprojecten

team den haag

Paul Boot

Leergierig en sociaal georiënteerd. Ik ben een doener die graag samenwerkt en mensen in hun kracht wil zetten. Natuurliefhebber die graag aanrommelt in de tuin of in de keuken staat.

  • Crowdfunden 83% 83%
  • Netwerken 91% 91%
  • Loslaten 23% 23%

ervaringen van alumni

“Ik groei en bloei, bouw steeds meer zelfvertrouwen op, leer nieuwe skills, durf mezelf weer uit te dagen en het meest belangrijke nog wel: ik begin eindelijk mijn plek op de arbeidsmarkt en mijn bijdrage aan deze maatschappij te vinden.”

Wanita

“Ik heb mijzelf zowel persoonlijk als professioneel ontwikkeld en unieke vriendschappen opgedaan. Met twee superleuke coaches was het elke week een feestje. ”

Varshini

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.