duurzaamheid & circulaire economie • educatie & ontwikkeling
Utrecht
Sociale en duurzame impact in Utrecht

Hoe kun je op lokaal niveau bijdragen aan een duurzame en sociale toekomst? Veel ondernemers en betrokken bewoners zetten zich in voor een missie met impact. Lees meer over huidige impactprojecten in Utrecht en hoe zij bottom-up sociale en duurzame verandering aanjagen.

Impactproject Buurman Utrecht 

Starters4Communities gelooft in de kracht van bottom-up sociaal ondernemerschap om de wereld op duurzame wijze te veranderen. Samen bouwen wij in Utrecht aan een lokaal ecosysteem, waarin sociaal ondernemerschap gestimuleerd wordt. Zo jagen wij sociale en duurzame verandering aan. In september 2019 starten er weer nieuwe Deep Dive en Fast Track programma’s in Utrecht. Hierin werken starters, professionals en impactmakers samen om lokale projecten te versterken. De volgende impactprojecten zijn geselecteerd op hun sociale en duurzame missie: Thiro Training, DRAAD en Buurman Utrecht. Met deze projecten wordt er onder andere ingezet op gezondheid, duurzame productie en circulaire economie.

Onze Utrechtse impactprojecten

Impactproject Thiro Training wil dat mensen met een beperking even fit en gezond worden als mensen zonder beperking. Zij zijn van mening dat iedereen moet kunnen deelnemen aan sportprogramma’s en werken aan zijn of haar leefstijl. Daarom organiseert Thiro Training sportieve activiteiten op ieders niveau. Ook als je bijvoorbeeld een verstandelijke beperking hebt of autisme. Door persoonlijke en positieve coaching zorgen zij dat drempels weggenomen worden.

DRAAD is een nieuw stedelijk initiatief en een sociaal maatschappelijk en ecologisch designproject. Zij zoeken ouderen op waar ze zijn, zetten ze in beweging en bieden een plek in de stad om te creëren en ontmoeten. Zij stimuleren de ‘Circulaire Economie’ en werken voornamelijk met gerecycled en ecologisch materiaal.

Bij Buurman Utrecht krijgt wat ooit afval was een tweede leven. Een werkplaats en bouwmarkt speciaal voor hergebruik van duurzame materialen. Zo draagt Buurman bij aan een duurzame wereld en helpt hij de nieuwe generatie makers op weg. Buurman gelooft dat je alles zelf moet kunnen maken. Hier kun je (nog) beter leren klussen met de workshops in houtbewerking. In de bouwmarkt van Buurman shop je ook materialen die eerder afval- of restmateriaal waren.

Wist je dat dit programma deze Sustainable Development Goals ondersteunt?

  • SDG 3: goede gezondheid en welzijn
  • SDG 8: waardig werk en economische groei
  • SDG 11: duurzame steden en gemeenschappen
  • SDG 12: verantwoorde consumptie en productie
  • SDG 17: partnerschap om doelstellingen te bereiken

Wil jij ook bijdragen aan een sociale en duurzame toekomst? Wil jij leren hoe sociaal ondernemen kan bijdragen aan jouw carrière met impact? Kom naar één van onze open avonden in Utrecht. Maak kennis met onze methode, impactprojecten en community van changemakers. Meer informatie lees je hier.

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.