educatie & ontwikkeling
Zaandam
Student Regio College Zaandam wint 5000 euro met maatschappelijk bedrijfsidee
september 16, 2020

Het StartUP! Excellent programma is een trainingsprogramma voor studenten van het Regio College in Zaandam, waarbij de studenten een eigen idee uitwerken voor een eigen onderneming. Met de hulp van Starters4Communities hebben ze hun leermethode verbeterd. Tijdens het programma hebben alle studenten aan een eigen product of dienst gewerkt om op de markt te gaan brengen. 

Pitch Event

Er zijn mooie ideeën gepitcht, van een biologische honing wijn, marokkaanse ecologische olijfolie tot een duurzaam op maat advies voor het re-stylen van je inrichting met gebruikte interieurstukken en een duurzame tassenlijn gemaakt van gerecyclede materialen.

Winnaar: Gaby Hunsel

Na het 3-koppige juryberaad is Gaby Hunsel met haar bedrijfsidee Themis (wat in de Griekse mythologie staat voor orde en recht) met een prijzencheque naar huis gegaan. Nu kan ze haar idee voor het oprichten van een opzegservice van abonnementen voor overleden mensen verder vormgeven. We zijn er van overtuigd dat dit een mooie investering is geweest voor een bedrijfsidee wat ontzettend veel potentie heeft!

Nieuwe start in november 2020

Al met al heeft dit programma veel gebracht voor alle studenten. Ze zijn gegroeid, zelfverzekerder geworden en hebben een beter beeld gekregen van sociaal ondernemerschap en wat hierbij komt kijken.

In november start er weer een nieuw StartUP! Excellent programma waar alle studenten van iedere opleiding op het Regio College in Zaandam deel kunnen nemen.

Ook interesse in een programma in sociaal ondernemen op uw onderwijsinstelling? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking. 

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.