deelnemer story • duurzaamheid & circulaire economie
Amsterdam
Sustainability Manager in Fast Track

“Je hoéft het niet duurzaam te doen. De wereld is nu gewoon zo. Je kan dingen gewoon nog lineair aanpakken. Er is niet een publiek iemand die dan zegt: ‘nou, dat museum maakt er een troep van!’. Marije Remigius is Sustainablity Manager en volgde de Fast Track van Starters4Communities in Amsterdam. Dagelijks ziet zij projecten waar een hoop afval wordt geproduceerd. Van tentoonstellingen in musea, tot festivals, tot beurzen of winkelinterieurs. Dat moest maar eens afgelopen zijn, vond Marije. Zij heeft het haar missie gemaakt om de interieur- en standbouw circulair te maken. Om zo de wereld te verduurzamen.

Marije: “Dan moet je ineens op een hele andere manier gaan denken. Zo ben je bijvoorbeeld bij een eenmalige fotoshoot óók al bezig met een plan hoe het decor weer uit elkaar kan. Zodat we de materialen weer kunnen hergebruiken.”

Het is Marijes ambitie om als consultant te werken op circulair en duurzaam gebied. “Voor het programma van Starters4Communities wist ik eigenlijk helemaal niks van ondernemen, of een eigen bedrijf beginnen. Wat ik heel goed vond aan het programma, is dat je echt leert denken vanuit je klant. Ik kan natuurlijk wel hele mooie ideeën en plannen hebben, maar uiteindelijk heeft mijn klant natuurlijk een probleem dat ik wil oplossen. Ik heb geleerd om op de juiste manier vragen te stellen, zodat ik de juiste oplossing kan gaan bieden.”

Wil jij je ook meer ontwikkelen in sociaal en duurzaam ondernemen? Kom naar de open avond van Starters4Communities in Amsterdam. Maak kennis met onze methode en ontdek wat het voor jou als professional kan opleveren. 

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.