educatie & ontwikkeling • nieuws • sociaal ondernemen • sociale innovatie
Trailblazers verkent pad naar nieuwe economie

Opleider pioniert met disruptief leiderschapsprogramma in de weg naar duurzame vooruitgang. CEO Paul de Kuyper gaat in gesprek met MVO-specialisten.

AMSTERDAM, 8 juni 2023 – Hoe ziet groei eruit als winst secundair is? Wat zijn de bouwstenen van een niet uitputtende economie? Hoe kunnen gevestigde bedrijven gedijen in tijden van transitie? In haar nieuwe programma traint Trailblazers professionals zelf de gids te zijn in tijden van transitie. Met de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) om de hoek, de nieuwe EU-wetgeving die per 2024 start, is dat geen overbodige luxe. Ter lancering van Trailblazers spreekt Paul de Kuyper met koplopers en grensverkenners, op zoek naar de kiemen van de nieuwe economie.

In de interviewsreeks van Trailblazers Koplopers & Grensverkenners gaat Paul de Kuyper in gesprek met experts: journalist en historicus Sander Heijne, Wendeline Besier, Directeur Duurzaamheid bij Dura Vermeer, en Peter Hobbelen, directeur van CONFED.

Impactverantwoording zal niet meer alleen toebehoren aan wereldverbeterende start-ups. Bedrijven die MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) benaderen met louter een ‘comply’-mindset zullen het de komende jaren zwaar krijgen. In ieder geval als je het aan Trailblazers vraagt. De opleider helpt individuen en bedrijven met het verankeren van wat ze zelf impactleiderschap noemen. “Elke keus en elke innovatie moet vanuit een duurzaam en sociaal kader uitgerold worden om levensvatbaar te zijn in het komende decennium,” vertelt Paul de Kuyper, initiator en directeur. In het programma staat impact-gedreven product- en organisatieontwikkeling centraal en wordt de rol van een innovatie en organisatie herontdekt binnen de economie van morgen.

Koplopers & Grensverkenners

In de interviewreeks “Koplopers & Grensverkenners” van Trailblazers delen experts hun blik op ondernemen in tijden van transitie. Te gast is onder anderen journalist en historicus Sander Heijne, schrijver van Fantoomgroei en bekend van de podcasts BV Nederland en De Ommezwaai. Hij vertelt over valkuilen uit het verleden; hoe deze doorwerken in het heden en wat er nodig is om deze te doorbreken in de toekomst. Ook is te gast: Wendeline Besier, Directeur Duurzaamheid bij Dura Vermeer, en Peter Hobbelen, directeur van CONFED.

“Trailblazers is meer dan een traditioneel leiderschapsprogramma. Het is een transformerende ervaring die professionals de mogelijkheid biedt om de wereld op een nieuwe manier te zien en deel te nemen aan de opwindende visie van de veranderingsmakers.”

– Paul de Kuyper, CEO van Trailblazers

Over Trailblazers

Trailblazers is een trainingsprogramma dat professionals de middelen en inzichten biedt om een centrale rol te spelen in tijden van transitie. Men wordt getraind om boegbeeld en specialist te zijn in impact-first ondernemen, voor een bewuste toekomst als organisatie en individu. Het programma richt zich op Impact Driven New Business Development en is ontwikkeld voor managers, teamleiders, MVO/CSR-coördinatoren, sustainability officers, MKB-directeuren, SDG-verantwoordelijken en ondernemers. Trailblazers nodigt professionals van alle achtergronden uit om deel te nemen aan dit trainingsprogramma om kruisbestuiving te bevorderen. Bezoek de website voor meer informatie: www.trailblazers.school

Heb je een passie voor het stimuleren van duurzaamheid en het creëren van sociale waarde? Zou je graag willen dat jouw organisatie zich hier meer op richt? Meld je dan aan voor het programma van Trailblazers

lees verder

alle artikelen

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.