Wil jij meer weten over sociaal ondernemen en een sociaal initiatief in Amsterdam of Utrecht een boost geven? De eerstvolgende programma’s van Starters4Communities starten in Amsterdam half februari en in Utrecht half maart. Samen met 20 jonge, creatieve deelnemers ga jij 5 maanden aan de slag om bewonersinitiatieven uit de wijk te versterken. Je krijgt workshops in sociaal ondernemen en brengt de opgedane kennis direct in de praktijk.

Starters4Communities is gericht op afgestudeerden en eindejaarsstudenten HBO en WO. Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging en ondernemend en maatschappelijk betrokken bent, dan is dit hét programma voor jou!

Bottom-up Wijkinitiatieven
Als deelnemer werk je samen met ondernemende bewoners aan innovatieve, bottom-up en financieel duurzame wijkinitiatieven. In voorgaande programma’s werd er bijvoorbeeld gewerkt aan een bedrijfje om vrouwen die uit een situatie van huiselijk geweld komen een eerste stap te bieden naar betaald werk; of een wijkonderneming waarin bewoners en designers producten vervaardigen. Tijdens het laatste programma in Amsterdam West is het initiatief KunstSmaak ondersteund. Lees hier de ervaring van de initiatiefnemers over het Starters4Communities programma.

Workshops en nieuwe kennis
Uiteraard wordt je goed voorbereid op je taak door middel van wekelijkse bijeenkomsten en workshops. Aan het eind van het programma heb je kennis en praktijkervaring opgedaan in crowdfunding, vraaggericht werken, businessmodellen, pitchen, marketing, sales, fondsen aanvragen, ontwikkelen van een evaluatiestrategie en nog veel meer! Aan je cv kan je een concreet bestaand project toevoegen waar jij aan hebt meegewerkt en je professionele netwerk is flink uitgebreid. Daarnaast heb je in veilige omgeving kunnen kijken of sociaal ondernemen en het werken in de maatschappelijke sector iets voor jou is.

Meer weten?
Meld je hier aan voor één van de informatieavonden met het inschrijfformulier!

Amsterdam 10 februari;

  • Inloop 19:45 – start 20:00 – eind 21:00
  • Locatie: Meevaart
  • Adres: Balistraat 48 A
  • De informatieavond zal plaatsvinden in de Conferentiezaal op de 2e verdieping

Utrecht 5 maart;

  • Inloop 19:00 – Start 19:15 – eind 21:00
  • Locatie: DOK030
  • Adres: Pretoriadreef 88
  • De informatieavond zal plaatsvinden in de workshopruimte op de eerste verdieping

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met;

  • Amsterdam – Myrthe (06 19218463) of per email naar myrthe@s4c.tamarslooves.nl
  • Utrecht – Joeri (06 4081 5081) of per email naar joeri@s4c.tamarslooves.nl

Facebook 13-01