Wil jij meer weten over sociaal ondernemen en een sociaal initiatief een boost geven? Het eerstvolgende programma in Amsterdam start op 15 april en in Den Haag op 21 mei. In de loop van het jaar komen we ook naar de Achterhoek en Den Bosch.

Samen met 20 jonge, creatieve deelnemers ga jij 5 maanden aan de slag om bewonersinitiatieven uit de wijk te versterken. Je krijgt workshops in sociaal ondernemen en brengt de opgedane kennis direct in de praktijk.

Starters4Communities is gericht op afgestudeerden en eindejaarsstudenten HBO en WO. Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging en ondernemend en maatschappelijk betrokken bent, dan is dit hét programma voor jou!

Bottom-up Wijkinitiatieven
Als deelnemer werk je samen met ondernemende bewoners aan innovatieve, bottom-up en financieel duurzame wijkinitiatieven. In voorgaande programma’s werd er bijvoorbeeld gewerkt aan een bedrijfje om vrouwen die uit een situatie van huiselijk geweld komen een eerste stap te bieden naar betaald werk; of een wijkonderneming waarin bewoners en designers producten vervaardigen. Tijdens een programma in Amsterdam West is het initiatief KunstSmaak ondersteund. Lees hier de ervaring van de initiatiefnemers met het Starters4Communities programma.

Workshops en nieuwe kennis
Uiteraard wordt je goed voorbereid op je taak door middel van wekelijkse bijeenkomsten en workshops. Aan het eind van het programma heb je kennis en praktijkervaring opgedaan in crowdfunding, vraaggericht werken, businessmodellen, pitchen, marketing, sales, fondsen aanvragen, ontwikkelen van een evaluatiestrategie en nog veel meer! Aan je cv kan je een concreet bestaand project toevoegen waar jij aan hebt meegewerkt en je professionele netwerk is flink uitgebreid. Daarnaast heb je in veilige omgeving kunnen kijken of sociaal ondernemen en het werken in de maatschappelijke sector iets voor jou is.

Meer weten?

Meld je hier aan voor meer informatie over het programma in Amsterdam of andere programma’s en we nemen contact met je op. Of meld je aan voor de informatieavond in Den Haag.

De eerstvolgende informatieavonden zullen plaatsvinden op:

Amsterdam : Start 15 april
Laatste plekken beschikbaar! Meld je snel aan en dan nemen we contact me je op

Den Haag: Dinsdag 14 april
Inloop: 19.00 uur, start 19.15 uur
Locatie: Samson, Van Ostadestraat 225 in Den Haag
De informatieavond vindt plaats in de workshopruimte op de eerste verdieping

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met;
Utrecht: Joeri (06 – 4081 5081) of per email naar joeri@s4c.tamarslooves.nl
Den Haag: Rutger (06 – 1042 4994) of per email naar rutger@s4c.tamarslooves.nl
Amsterdam: Sari (06 – 2697 9641) of per email naar sari@s4c.tamarslooves.nl
Achterhoek: Manon (06 – 8396 6943) of per email naar manon@s4c.tamarslooves.nl

Website promo trainingsprograma 16-03