Wil jij meer weten over sociaal ondernemen en een sociaal initiatief een boost geven? Het tweede programma in Den Haag start in januari.

Samen met 20 jonge, creatieve deelnemers ga jij 5 maanden aan de slag om bewonersinitiatieven uit de wijk te versterken. Je krijgt workshops in sociaal ondernemen en brengt de opgedane kennis direct in de praktijk.

Starters4Communities is gericht op afgestudeerden en eindejaarsstudenten MBO 4, HBO en WO. Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging en ondernemend en maatschappelijk betrokken bent, dan is dit hét programma voor jou!

Bottom-up wijkinitiatieven
Als deelnemer werk je samen met ondernemende bewoners aan innovatieve, bottom-up en financieel duurzame wijkinitiatieven. In voorgaande programma’s werd er bijvoorbeeld gewerkt aan een bedrijfje om vrouwen die uit een situatie van huiselijk geweld komen een eerste stap te bieden naar betaald werk; of een wijkonderneming waarin bewoners en designers producten vervaardigen. Tijdens een programma in Amsterdam West is het initiatief KunstSmaak ondersteund. Lees hier de ervaring van de initiatiefnemers met het Starters4Communities programma.

Nadia-Deelnemer-aan-het-woord

Workshops en nieuwe kennis
Uiteraard wordt je goed voorbereid op je taak door middel van wekelijkse bijeenkomsten en workshops. Aan het eind van het programma heb je kennis en praktijkervaring opgedaan in crowdfunding, vraaggericht werken, businessmodellen, pitchen, marketing, sales, fondsen aanvragen, ontwikkelen van een evaluatiestrategie en nog veel meer! Aan je cv kan je een concreet bestaand project toevoegen waar jij aan hebt meegewerkt en je professionele netwerk is flink uitgebreid. Daarnaast heb je in veilige omgeving kunnen kijken of sociaal ondernemen en het werken in de maatschappelijke sector iets voor jou is.

Meer weten?
Vul dit formulier in voor meer informatie over ons programma in Den Haag. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

De laatste informatieavond voor dit programma zal plaatsvinden op dinsdag 12 januari om 19:00 uur.
Adres: Clubhuis Building Better People, Steenwijklaan 500, 2541 RX Den Haag (ingang aan de kant van de Dedemsvaartweg!).

Vragen?
Neem contact op met Daisy van der Kraan via het telefoonnummer 06 2461 3060 of via het email adres daisy@s4c.tamarslooves.nl.