freelance opdracht
Junior Business Controller

Freelance opdracht voor in eerste instantie 60 uur, met mogelijke uitbreiding. Start eind januari 2020.

Wij zijn Starters4Communities

Wij werken aan een sociaal ondernemende samenleving, bottom-up gevormd door changemakers. Wij geloven dat sociaal ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Wij trainen de changemakers die hiervoor nodig zijn.

Starters4Communities is een sociale onderneming opgericht in 2013. Wij bieden training- en ontwikkeltrajecten aan jongeren en professionals die op ondernemende wijze maatschappelijk verschil willen maken. Onze programma’s hebben drie speerpunten; deelnemers maken direct impact door een maatschappelijk/ duurzaam project of start-up te versterken, deelnemers doen praktische vaardigheden op in ondernemen en maatschappelijke innovatie, deelnemers werken aan hun ondernemend leiderschap. Starters4Communities is een kleine organisatie in volle ontwikkeling, met een team van iets meer dan 20 mensen.

We zijn momenteel aan het groeien en zoeken iemand die ons tijdelijk kan ondersteunen met de professionalisering van onze financiële administratie en monitoringsysteem.

De opdracht

Het opstellen van een goed gestructureerde begroting voor 2020 waarbij alle belangrijke aspecten/bouwstenen van de organisatie en haar activiteiten transparant worden weergegeven. Het model moet goed onderhoudbaar/aanpasbaar en voldoende gedocumenteerd zijn. De informatie benodigd voor de opzet wordt aangeleverd door en besproken met de algemeen directeur van de organisatie. De realisatie van 2019 maakt onderdeel uit van de input. Onderdeel van de input zijn ook de voorwaarden die financierders stellen aan de af te leggen verantwoording over de projecten, zodat daarmee, waar nodig, rekening wordt gehouden in de structurering van de begroting.

Profiel

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding in de richting administratie/accountancy
  • Je hebt goede analytische en communicatieve vaardigheden.
  • Je bent in staat om de essentie van de organisatie en haar activiteiten te doorgronden in termen van kosten, opbrengsten en KPI’s, deels op basis van communicatie met de algemeen directeur van de organisatie.
  • Je bent Excel-vaardig en hebt ervaring met het maken van goed gestructureerde spreadsheets, incl. controles en documentatie.
  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met soortgelijk werk. 

Het is de bedoeling dat in het vervolgstadium de administratie die in Exact wordt gevoerd op een meer geautomatiseerde en inzichtelijke wijze wordt samengevoegd met begrotings-informatie en KPI’s, zodat daarmee de financiële sturing van de organisatie wordt versterkt.

Ervaring bij het op deze wijze samenstellen van sturingsinformatie is een pré voor een eventueel vervolg van de opdracht.

Wij bieden

Je gaat tijdelijk deel uitmaken van een betekenisvol, gezellig en ambitieus team van ongeveer 20 mensen verspreid over het land! Er kan gewerkt worden vanuit onze inspirerende werkplek bij de Impact HUB Amsterdam en/of vanuit zelf te bepalen locatie.

  • Een opdracht van 60 uur voor de financiele inrichting.
  • Mogelijkheden tot een eventuele vervolgopdracht.
  • Een vergoeding van 50 euro per uur exclusief btw en reiskosten.

Het proces

We zoeken iemand op de korte termijn en gaan gesprekken aan met geschikte kandidaten zodra we een goede match zien met jouw profiel en de nodige competenties voor deze opdracht.

Heb je interesse? Stuur dan een mail met 1) een korte omschrijving waarom jij deze opdracht wilt hebben, 2) welke ervaring je meebrengt om de opdracht op efficiënte en correcte wijze te voltooien, en 3) een link naar je LinkedIn profiel.

Email: manon@starters4communities.nl
Telefoon: 06 – 8396 6943

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.