sociale cohesie & inclusie
Amsterdam
Women Skate The World

Met skateboarden de samenleving inclusief maken

Impactmakers Amber en Nanja deden op reis in Palestina een bijzondere ontdekking. Hier ontdekten zij de kracht van skateboarden, vooral bij jonge meiden. In het skatepark verdwenen genderrollen, verwachtingen en onzekerheden. Ook versterkte het de lokale community.

Zo ontstond het impactproject Women Skate The World! Door het inzetten van skateboardprogramma’s krijgen belangrijke thema’s aandacht. Zoals leiderschap, samenwerken, impact maken, onzekerheid, duurzaamheid en stereotypes. Impactmaker Nanja biedt met het programma een combinatie van educatie, creatie en skateboarden. Altijd met een sociaal-maatschappelijke insteek.

Women Skate The World is impactproject van het Starters4Communities programma dat in februari 2020 in Amsterdam start. Wil jij bijdragen aan een inclusieve samenleving en gelijkheid? Meld je dan aan voor één van onze trainingsprogramma’s in Amsterdam. Of kom naar de open avond op dinsdag 28 januari.
Meer informatie vind je hier

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.