gezondheid & welzijn

Werkgeluk

Zo spelen wij op de werkvloer
september 25, 2020

Starters4Communities gelooft dat duurzaamheid begint bij ieder individu! En wat bedoelen we daar nou mee? Het is simpelweg belangrijk om te weten waar je medewerkers energie van krijgen en of de organisatie en de medewerkers met de juiste passie en overtuiging hun werk kunnen doen. Want als je niet lekker in je werk zit is de kans op een burn-out of een bore-out groot! Om dit te voorkomen zijn The Playmakers in het leven geroepen. Benieuwd wat deze Playmakers doen? Lees verder!

Playmakers spelen op de werkvloer

Al spelenderwijs leert men. Dat weten kinderen als de beste. Toch lijken we dat te vergeten, zodra we ‘groot’ en volwassen worden. Je wilt nu eenmaal vanalles bijdragen aan je organisatie én aan de wereld. Je bent bereid daar hard voor te werken en gaat voor zoveel mogelijk impact. Maar terwijl je de wereld een stukje mooier denkt te maken, lijkt je eigen energiepeil steeds meer op een uitgedroogde krent. Speciaal voor deze krenten, maar natuurlijk ook voor collega’s die wél kiplekker in hun vel zitten, zijn er Playmakers! Zij zijn je coach, je vertrouwen, je motivator en steun op de werkvloer. Sinds een jaar heeft Starters4Communities ook twee heuse Playmakers in ons midden: Lilian Dibbets en Ilse Lindenbergh. En nu willen we nooit meer zonder ze.    

Raoul Becher (Creatief Directeur van S4C) vertelt: “Wij hebben het geluk dat we een team hebben dat hard werkt en onze idealen deelt. We merkte wel dat teamleden toch stress ervaarden en dat sommigen tijdelijk een stapje terug moesten zetten. Dit wilden we aanpakken en daarom zijn we een jaar geleden gestart met de Playmakers om meer in te zetten op het werkgeluk van onze teamleden. De Playmakers geven ons ook inzicht in wat er leeft binnen het team, zodat we er gezamenlijk mee aan de slag kunnen!”

Persoonlijk kompas meet jouw koers

Tegenwoordig zijn de Playmakersgesprekken een vaste routine. Voorafgaand wordt er een persoonlijk kompas ingevuld. Dat is een vragenlijst die meet op jouw mate van werkplezier, effectiviteit en tevredenheid over je werkzaamheden binnen de organisatie. Het kompas geeft weer of je momenteel op jouw persoonlijke koers vaart, of dat je ervan afwijkt. Samen met de Playmakers krijg je handvatten om op je koers te blijven of bij te sturen.

Starters4Communities volgde het programma van The Playmakers, speciaal voor ondernemers die het verschil willen maken met een bedrijf dat impact maakt.

Lilian (coach en Playmaker bij S4C): “Een organisatie bestaat uit mensen en als deze mensen lekker in hun vel zitten, bewust zijn van hun eigen kwaliteiten en deze op de juiste manier inzetten, kan je als organisatie impact maken. De aandacht voor ieder individu maakt duurzaamheid mogelijk!

Door de waarde dialogen die met alle medewerkers gevoerd worden ontstaat er bewustzijn, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en eigenaarschap. Mensen komen op de juiste manier in beweging om leider van hun eigen leven en werkgeluk te worden!”

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.