educatie & ontwikkeling
More you for a better world

Kimberlij over zelfliefde, ondernemerschap en de wereld

“More you for a better world”. Dat is de slogan van Kimberlij Hermeler, die als een rode draad door haar leven loopt. Als coach, onderneemster en coördinator bij Starters4Communities Rotterdam begeleidt zij anderen die de wereld een stukje mooier willen maken. En: je inzetten voor de wereld, begint bij jezelf. Door in je eigen kracht te staan, jezelf lief te hebben en je eigen talenten te ontdekken. Maar, wanneer je onderneemt vanuit je passie, is dat heel kwetsbaar. Kimberlij’s missie is om anderen te helpen bij dat proces. Hoe zorg je ervoor dat je toch bij jezelf blijft en blijft geloven in dat wat je doet?

Kimberlij Hermeler. Coach, onderneemster & coördinator Starters4Communities Rotterdam.

Waarom? Waarom? Waarom?

Net zoals een kind, stelt Kimberlij zichzelf altijd de ‘waarom’-vraag. Waarom gebeurt dit in de wereld? Waarom doe ik wat ik doe? Kan het ook anders? “Ik loop eigenlijk altijd rond met een groot vraagteken boven mijn hoofd”, lacht ze. “Al heel mijn leven reflecteer ik op de wereld, de natuur en mensen om mij heen. Het leven is gewoon heel interessant. Ook al begrijp ik er soms niet veel van.”

Kimberlij gaf zelf vorm aan haar studie Sociale Innovatie. In plaats van fictieve opdrachten uit te voeren, bracht zij haar doelen direct in de praktijk. Vanuit de slogan “more you for a better world”, kwam ze tot het inzicht wat ze kon bijdragen in de wereld. En dat ook zij ertoe doet. Kimberlij: “Toen ik eenmaal in de ‘grote wereld’ terecht kwam, heb ik vele mooie projecten opgezet in het buitenland. Ik nam mijn inzichten en zelfkennis mee terug naar Nederland.”

“Als je iets wil bereiken in het leven, begint het bij jezelf. zelfliefde is de eerste stap om je eigen innerlijke dromen waar te maken.”

– Kimberlij Hermeler

Sociaal ondernemen is persoonlijk

Nu is Kimberlij coach, onderneemster met haar bedrijf BlueSoul en geeft ze trainingen in sociaal ondernemen bij Starters4Communities. In september start haar 6e programma in Rotterdam. “Het is enorm inspirerend om mensen te ontmoeten en te begeleiden die de wereld mooier willen maken. Of dat nu met een tastbaar product is of met een mooi verhaal – het gaat om een gedeelde visie. Sociaal ondernemen is persoonlijk en kwetsbaar. Daar worstelen veel ondernemers mee. Als je je ideeën ‘out in the open’ plaatst, dan gaan anderen er wat van vinden. Door anderen te helpen om bij hunzelf te blijven en erin te blijven geloven, help ik ze in dat proces. Als je iets wil bereiken in het leven, begint het bij jezelf. Zelfliefde is de eerste stap om je eigen innerlijke dromen waar te maken.”

Wil jij ook werken aan een betekenisvolle carrière? Wil jij bijdragen aan een sociale en duurzame toekomst? Lees meer over ons Fast Track-programma in Rotterdam hier.

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.