deelnemer story • gezondheid & welzijn
Nijmegen
Tessa’s food coming-out

Tijdens het programma van Starters4Communities doorleefde Tessa Spangenberg een heuse ‘food coming-out’. Zij ontwikkelde een veganistische maaltijdbox, met recepten van eigen hand. Deze gingen als warme broodjes over de toonbank. Tijdens de crowdfunding werden er maar liefst 300 maaltijden verkocht!

[et_pb_cpt_featured_image2 _builder_version=”4.0.9″][/et_pb_cpt_featured_image2]

“De crowdfunding van Starters4Communities was echt een kans om te starten met doen wat wel helemaal in mijn straatje paste.”

– Tessa Spangenberg

Zij zette zich in voor het impactproject van Versfabriek, die oesterzwammen kweekt op koffiedrab. In samenwerking met Restaurant Wally ontwikkelden zij een ‘zwamburger’. Nu werkt Tessa als Hoofd Keuken bij Bhalu, een vegan lunchroom, waar zij de recepten op de kaart ontwikkelt en duurzaam inkoop verzorgt.

Tessa: “Duurzaamheid vind ik heel belangrijk en food was mijn grootste hobby. Ik wist alleen niet hoe ik dit naar buiten kon brengen. Met een studieachtergrond en een baan die niet bij me paste, wilde ik een switch maken en doen waar mijn hart lag. De crowdfunding van Starters4Communities was echt een kans om te starten met doen wat wel helemaal in mijn straatje paste. Je leert heel veel, gewoon door vallen en opstaan. In het programma word je hierin goed begeleid.”

Wil jij ook werken aan een betekenisvolle carrière? Wil jij bijdragen aan een sociale en duurzame toekomst? Lees hier meer over ons trainingsprogramma in Nijmegen.

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.