starters4communities

Utrecht

een carrière met impact

Wil jij meebouwen aan een sociale en duurzame wereld? Wil jij ervaren wat impact ondernemen is en ondernemende skills en mindset ontwikkelen? Lijkt het je gaaf om dit met een groep van 15 ambitieuze starters en professionals te doen? Dan is het Starters4Communities programma perfect voor jou.

Samen bouwen we aan jouw carrière met impact!

trainingsprogramma sociaal ondernemen

In een klein team werk je aan een uitdaging bij een Utrechts impact project. Je volgt trainingen in sociaal ondernemen en een persoonlijk ontwikkeltraject. Jouw talenten en nieuwe skills breng je direct in de praktijk.
onze methode

Wij bieden je een unieke leerervaring om groots te leren denken en praktische tools, skills en begeleiding om dit in de praktijk toe te passen. In een aantal maanden ontwikkel je nieuwe inzichten en mindset. Na deelname heb jij alles in huis om sociale verandering aan te jagen met een eigen onderneming of bij een werkgever.

Daarnaast ga je deel uitmaken van een warme community van 1114 beginnende tot professionele changemakers.

start: 28 september 2022

aanmelden

Kom woensdag 29 juni naar de Info Avond van Starters4Communities in De Alchemist in Utrecht. Maak kennis met onze methode, trainingen, challenges en onze community van changemakers.

We vinden het fijn als je je even aanmeldt voor je komst!

Z

maak direct impact

Je gaat als changemaker echt resultaat behalen bij een sociale start-up. In een team versterk je het concept, bereik en businessmodel.

Z

kennis & skills

Je leert over sociaal ondernemen en hoe je impact kan maken met een duurzaam businessmodel.  Je volgt trainingen over Design Thinking en Lean Start-Up.

Z

ondernemend leiderschap

Een combinatie van persoonlijk leiderschap en ondernemerschap. We dagen je uit met challenges, oefeningen en reflectiemomenten.

kies jouw traject

deep dive

In 5 maanden ervaar je alles wat er bij sociaal ondernemen komt kijken. Je gaat aan de slag bij een echt impactproject. Je besteedt wekelijks 16 uur aan het traject met 1 vaste programmadag. Met een gezamenlijke crowdfund campagne ontwikkel je jouw ondernemende vaardigheden en mindset. Naast de trainingen ondersteunen we met inspiratie uit de praktijk, peer-to-peer support en een persoonlijke S4C-gids die helpt om jouw ondernemend leiderschap verder te ontwikkelen.

fast track

Voor aspirant wereldverbeteraars met minder tijd, bieden we een versneld programma. Ook hier werk je in een team aan een impactproject en doe je ervaring en inspiratie op in de praktijk. Je volgt de 8 beste trainingen door ons geselecteerd, wordt begeleid door jouw S4C-gids en net als de Deep Divers vieren we de behaalde resultaten op het slotevent. Dit programma loopt over 13 weken. Je besteedt er 10 uur per week aan, grotendeels op flexibele tijden.

de 6 modules

Je leert werken met tools en werkvormen van Design Thinking, Lean Start-Up en Art of Hosting methodes.

De modules dragen elk bij aan de hoofddoelstellingen van het programma: direct impact maken, kennis en vaardigheden in sociaal ondernemen opdoen en de ontwikkeling van ondernemend leiderschap.

take-off

Je proeft aan sociaal ondernemen in theorie en praktijk.

onderneem en mobiliseer

Je leert jouw persoonlijke verhaal ontwikkelen en uit te dragen.

zoek en navigeer

Je bepaalt de visie en beoogde impact van de start-up.

bouw & experimenteer

Je leert werken met verschillende innovatietechnieken.

verbind en betrek

Je leert hoe je een brand bouwt en hoe je een community kan creëren.

vier en implementeer

Kijk vooruit op jouw rol als aanjager van sociale verandering.

ervaringen van alumni

“Ik heb geen seconde spijt van mijn deelname aan s4c in combinatie met mijn huidige job. Zowel ik als mijn leidinggevende plukken hier de vruchten van.”

Manouk

Intrapreneur & Fast Track S4C

“De fijne sfeer en het groepsgevoel zal ik niet snel vergeten. Je wordt aan het denken gezet tijdens de diverse workshop en gaat beter nadenken over wat je wilt en wat je kan. De S4C community en de bevestiging die ik nodig had om de sociale hoek op te gaan heeft voor mij direct geleid tot een baan bij Kansfonds. Ik droom nog altijd over het starten van een eigen onderneming!”

Robbert

“Dankzij S4C heb ik de stap genomen om mijn eigen bedrijf te ontwikkelen en verover ik utrecht met Veganora: vegan food en feministisch platform.”

Noor

Entrepreneur & Deep Dive S4C

impact projecten utrecht

Ieder programma werken we in teams aan vraagstukken van Utrechtse impactprojecten. Zo maken we samen de stad socialer, duurzamer en ondernemender.

Nieuwsgierig wat je ongeveer kan verwachten? Fungi Factory is een voorbeeld van één van de impactprojecten die we in voorgaande programma’s ondersteunden. Zodra de impactprojecten en start-ups van het volgende programma bekend zijn, vullen we ze aan. Utrecht bruist met meer dan 300 sociaal ondernemende impactprojecten!

resultaten

Er hebben nu 1114 deelnemers meegedaan aan het Starters4Communities programma. 95% van onze alumni zegt dat we direct hebben bijgedragen aan hun carrière. 90% van onze alumni doet nu werk met impact. Een ander leuk feitje, voor 35% leidde deelname tot nieuwe vriendschappen!

uitgelichte impactprojecten
Billenboetiek

Billenboetiek

We zijn een jong bedrijf en ons doel is om wasbare luiers tot de standaard te maken. We hebben nu al zo’n 800.000 wegwerpluiers bespaard door al die individuen die kozen voor luiers van de ... lees verder

BKSY

BKSY

Mensen vertellen al eeuwenlang verhalen om een boodschap, kennis of moraal over te brengen aan anderen. Verhalen raken, verbinden en zet mensen in beweging. Onze behoefte aan verhalen en ... lees verder

Indekerngezond

Indekerngezond

In de kern gezond is een ontmoetingsplek en werkplaats; een nieuwe vorm van sociaal ondernemen met als doel de beleving van gezondheid in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten De Meern te doen ... lees verder

Fungi Factory

Fungi Factory

De missie van Fungi is om samen te werken aan een gezonde stad, zonder afval. Waar het kan benutten zij reststromen van andere bedrijven om waarde te creëren. Bijvoorbeeld koffiedik, zaagsel of ... lees verder

artikelen uit utrecht

Utrechtse jongeren transformeren tussenjaar tot duurzame carrière met Missie030

Utrechtse jongeren transformeren tussenjaar tot duurzame carrière met Missie030

    ... lees verder

Op weg naar een inclusieve arbeidsmarkt in Utrecht

Op weg naar een inclusieve arbeidsmarkt in Utrecht

Op 1 juni 2022 ondertekenden de leden van de Utrechtse Inclusie Coalitie – ontstaan op initiatief van impact030 – een manifest waarin zij verklaren structureel samen te zullen werken aan een ... lees verder

Kaartspel voor dieper contact

Kaartspel voor dieper contact

ALLéén samen sterker zet zich in om eenzaamheid tegen te gaan. Met een zelf ontworpen kaartspel faciliteren ze een diepere verbinding tussen mensen. “Het spel vormt een gespreksstarter om in ... lees verder

Ploggen is het nieuwe joggen

Ploggen is het nieuwe joggen

Terwijl je aan het joggen bent, meteen wat zwerfafval opruimen – geniaal idee, toch? In Zweden is het fenomeen al doodgewoon en heet het ‘ploggen’. Anke Hazeleger organiseerde tijdens de ... lees verder

team utrecht

jan van veelen 

Ervaren professional. Motiveert en helpt graag mensen hun talenten te laten ontdekken en gelooft heilig in samenwerken. Gaat lekker op optimisme, vriendelijkheid en actiegerichtheid!

  • actiegerichtheid 89% 89%
  • talenten leren ontdekken 83% 83%
  • handvaardigheid & tekenen 24% 24%

ilse lindenbergh 

Rasechte optimist die graag samen met mensen op zoek gaat naar kansen en mogelijkheden. Word blij van anderen te helpen groeien, complimenten, brainstormen en spontane ontmoetingen.

  • Netwerken 83% 83%
  • Zien van mogelijkheden 91% 91%
  • Geduld 20% 20%

partners

in het kort

Starters4Communities gelooft dat bottom-up impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Met onze trainingen en community zijn wij dé springplank voor veranderaars die mee willen bouwen. Doordat deelnemers helpen om het concept, verdienmodel en bereik van impact projecten te versterken, zorgen we direct voor meer impact!

Wij zijn aangesloten bij Social Enterprise NL, opgenomen in het register van Code Sociale Ondernemingen en ontwikkelen al sinds 2013 erkende programma’s.